banner
Asayiş

Polisin dikkati sayesinde ikinci kez dolandırılmaktan kurtarıldı

aksaray”da kimliği belirsiz kişiler, telefonla aradıkları bir vatandaşı kendilerini “polis” ve “amir” olarak tanıtarak, “adınız terör olaylarına karıştı” yalanı ile 3 bin tl”sini dolandırdılar. banka görevlisi, bankadan 30 bin tl..

Polisin dikkati sayesinde ikinci kez dolandırılmaktan kurtarıldı
banner

aksaray”da kimliği belirsiz kişiler, telefonla aradıkları bir vatandaşı kendilerini “polis” ve “amir” olarak tanıtarak, “adınız terör olaylarına karıştı” yalanı ile 3 bin tl”sini dolandırdılar. banka görevlisi, bankadan 30 bin tl kredi çekmek için gelen İmdat g”nin (55) yaklaşık 1 saat boyunca telefonla konuşmasından şüphelenip durumu polis ekiplerine bildirerek ikinci kez dolandırıcılığı engelledi.
aksaray eğitim ve araştırma hastanesinde memur olarak çalışan İmdat g, telefonla arayıp, kendilerini “polis” ve “amir” olarak tanıtan kişiler, "adınız terör olaylarına karıştı" dediler. kendilerine para vermesi karşılığında adını temize çıkaracaklarını söyleyen dolandırıcılara inanan İmdat g, bankamatik kartından 3 bin tl yatırdı. daha sonra eşinin altınlarını bozdurup dolandırıcının hesabına 10 bin tl yatırıp, bankadan ise 30 bin tl kredi çeken İmdat g”nin tavırlarından şüphelenen banka görevlisi polis ekiplerine haber verdi. bankaya gelen polis, gündüz”ün dolandırıcılara yatırdığı 10 bin tl”yi bloke ettirip, kredi çektiği 30 bin tl”yi de yatırmasını önledi. 3 bin tl dolandırıldığını anlayan İmdat g. polise başvurdu. polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.
karakol çıkışı açıklama yapan İmdat g, ” beni telefonla arayıp polisim diyen kişinin hesabına bankamatikten 13 bin tl yatırdım. tekrardan bankadan 30 bin tl kredi çekmek için müracaat ettim. banka görevlisinin çağırdığı polis memuru sayesinde 40 bin tl dolandırılmaktan kurtuldum” dedi.
Şahısların kendilerini polis ve amir olarak tanıttıklarını belirten İmdat g, “kredi kartımın başka bir kişinin eline geçtiğini ve kendilerinin devlet adına çalıştıklarını söylediler. bende kredi kartı kullanmadığımı söyledim. bankaya müracaat ettim.  70 bin tl için banka görevlisi hesabımda para olmadığı söyledi. evde olan birikmiş param ile hanımımın 3 tane altınını bozdurup 3 parça halinde 13 bin tl yatırdım. polis ekiplerinin 10 bin tl”yi bloke ettirmesi sonucu para kurtarıldı. İlk yatırdığım 3 bin tl ise gitti. bunun yanında 30 bin tl”de bankaya kredi başvurusu yapmıştım. eğer banka memuru fark etmeseydi 30 bin tl”yi de dolandırıcıların hesabına gönderecektim. banka görevlisi ve polis sayesinde 40 bin tl param kurtuldu” diye konuştu. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası