banner
Spor

Sağlıklı yaşam bedeni tanımakla başlar

Pandemi sürecinin insan bedeninde yarattığı olumsuz etkileri en aza indirmek adına harekete geçen vatandaşlar sağlıklı bir bedene kavuşmak için spor salonlarına yöneldi.Fitness Eğitmeni Kiraz Aksu,  spor salonlarına rağbetin artmasıyla ilgili..

Sağlıklı yaşam bedeni tanımakla başlar
banner

Pandemi sürecinin insan bedeninde yarattığı olumsuz etkileri en aza indirmek adına harekete geçen vatandaşlar sağlıklı bir bedene kavuşmak için spor salonlarına yöneldi.Fitness Eğitmeni Kiraz Aksu,  spor salonlarına rağbetin artmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Aksu hem beslenme hem de spor düzeni üzerine çeşitli bilgiler verdi.

Spor salonlarına rağbetin artması konusunda pandeminin büyük bir etkisi olduğunu vurgulayan Aksu, “Pandemi de uzun bir süre hareketsiz ve oldukça sağlıksız beslenerek bir yaşam sürdük. Bu da dengesiz kilo artışlarına sebep oldu. Pandemiden sonra sağlıksız beslendiğini ve hareketsiz kaldığını fark eden birçok insan spor salonlarına yöneldi. Ayrıca insanların bedenlerine saygı duymaya ve fiziksel görünümlerine önem vermeye başlamaları da onları spor yapmaya sevk etti” ifadelerini kullandı.

‘DÜZENLİ SPOR VE SAĞLIKLI BESLENME ŞART’

Spor düzenini sağlamanın zorluklarından bahseden eğitmen Aksu, bu konuda en çok zorluk yaşayanların kadınlar olduğunu belirtti.

Kiraz Aksu sebeplerini şöyle açıkladı: “Kadınlar genellikle yalnız çalışmaya alışkın değiller. Kendilerini yönlendiren bir antrenöre ihtiyaç duyuyorlar. Bunlar olmadığı zaman ise maalesef istikrarlı çalışamıyorlar. En fazla bir ay çalışıp gidiyorlar. İnsan kendi çalıştığı zaman belli bir noktaya kadar gelişim sağlayabiliyor. Ancak işini iyi bilen antrenörün olması insanın sporda gelişimine büyük katkı sağlıyor. Antrenörle haftada 3-4 gün spor yapılması hem fizyolojik hem de mental olarak insana iyi geliyor. Sporu düzenli yaparken beslenmeyi de ihmal etmemek lazım. Vücudun şekillenmesi için sağlıklı beslenmenin devam ettirilmesi de güzel sonuçlar verecektir. Beslenmede bir denge oluşturmalıyız. Tükettiğimiz gıdalara dikkat etmeliyiz. Özellikle pandemi döneminde paketli gıdalar çok fazla tüketildi. Bu da sağlığı tehdit eden bir unsur. Fast food ve paket gıdalardan olabildiğince uzak durulması gerekiyor. Bu tür gıdaların içinde kullanılan yağ ve sağlığımıza zarar veren çeşitli maddelerden vazgeçmek doğru bir karardır.”

‘UZUN VADELİ BİR DEĞİŞMEYE YÖNELELİM’

Spora yeni başlayanlar için öneride bulunan Aksu, hızlı sonuca ulaşmayı değil bedeni tanıyarak uzun vadeli bir değişimi işaret etti. Hızlı bir şekilde değişim yaşamanın ya da kilo vermenin olumsuz etkilerinden bahseden Aksu, “Eğer hızlı bir şekilde kilo verirseniz hızlı bir şekilde de kilo alabilirsiniz. Zira kilo artışı birden olmaz. Birden kilo vermek de doğal ve sağlıklı bir yol değildir. Ayrıca kilo verme aşamasında spor yapmak oldukça önemlidir. Sporu bir sürece yayıp uzun vadede şekillenmeyi hedeflemek bizim tavsiye ettiğimiz yöntemlerdendir. Birden sporu bırakmak da yine kötü sonuçlara yol açabilir. Mesela daha çok kilo alma, şekilsiz bir vücut ya da sarkmalar meydana gelebilir” ifadelerinde bulundu. Foto-Haber: Aigerim İRGEBAY

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası