banner
13

Sanayideki ustalar randevulu sisteme geçti

sanayide 25 yıldır oto tamir işi yapan sezer arslan, yeni usta yetişmediği için sanayi de yoğunluğun olduğunu kaydetti kış mevsimi öncesi, sanayinin oto tamircilerinde hareketlilik erken başladı. sanayideki oto tamir..

Sanayideki ustalar  randevulu sisteme geçti
banner

sanayide 25 yıldır oto tamir işi yapan sezer arslan, yeni usta yetişmediği için sanayi de yoğunluğun olduğunu kaydetti
kış mevsimi öncesi, sanayinin oto tamircilerinde hareketlilik erken başladı. sanayideki oto tamir ustaları, araç sayısının çok, usta sayısının az olması sebebiyle araç sahiplerini, kışlık bakımlarına geç kalınmadan bakılması konusunda uyardı.
sanayide 25 yıldır oto tamir işi yapan sezer arslan, yeni usta yetişmediği için sanayi de yoğunluğun olduğunu kaydetti. arslan, “eskiden sanayide biz müşteri beklerdik. Şimdi ise müşterilerimiz ustaları beklemeye başladı. bunun nedeni ise araç ve usta sayımız az. bizim ustalarımız emekli olup mesleği bıraktı. yeni usta yetişmeyince de sanayide sürekli yoğunluk oluyor. ustalar olarak biz de bu yoğunluğu eritmek için kış öncesi randevuyla hizmet vermeye başladık. dizel araçlar genelde daha çok kilometre yaptığı için araçların motoruna daha fazla yük biniyor. araçların bakımları zamanında yapılmadığında ise enjektör arızası veriyor. bu da araç sahiplerine büyük masraflar çıkarıyor. bu araçların da tamiri 1-2 gün sürüyor” dedi.
‘yedek parça fİyatlarinda artiŞ
 tamİr fİyatlarina yansidi”
aksaray”da, vatandaşların bütçelerine uygun araç almaları konusunda uyarılarda bulunan oto tamir ustası arslan, “bütçesi 70 bin tl ise 120 bin tl”lik araç alıyor. araç arıza verdiği zaman sıkıntı yaşıyor. vatandaşlarımızın ikinci el araç alırken bütçelerine uygun araçları almalarını tavsiye ediyoruz. çünkü yedek parça çok zamlandı. eskiden 5-6 bin tl”ye motor yapılırken şimdi bu rakam 10-15 bin tl”ye kadar çıkıyor” diye konuştu.
arslan,araç sahiplerinin havalar eksiye düşmeden bakımlarını yaptırmalarını tavsiye ettiğini belirtti. arslan sözlerini şöyle sürdürdü: “2020 yılında, adana, mersin ve antalya”dan gelen araçların birçoğunda, antifriz olmadığı için araçlar dondu ve vatandaşlarımız motor yaptırmak zorunda kaldılar. bu senede bu tip durumlarla karşılaşmamak için kış öncesi randevu almalarını, araçların kışlık bakımlarını yaptırmalarını tavsiye ediyoruz.” foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası