banner
13

Yarı sıcak yarı soğuk lezzet: Salepli dondurma

sıcak havaların vazgeçilmezi olan dondurma, kışında farklı bir konseptle karşımıza çıkıyor. amaçlarının daha sağlıklı ve kaliteli ürünleri, aksaray halkına sunmak olduğunu dile getiren tuna han Öcal; samsuna özgü olan bal..

Yarı sıcak yarı soğuk lezzet: Salepli dondurma
banner

sıcak havaların vazgeçilmezi olan dondurma, kışında farklı bir konseptle karşımıza çıkıyor. amaçlarının daha sağlıklı ve kaliteli ürünleri, aksaray halkına sunmak olduğunu dile getiren tuna han Öcal; samsuna özgü olan bal kaymak dondurmayı aksaray”a getirdiklerini söyledi.
İnsanların kışın dondurma yenilmeyeceğine dair düşüncelerinin olduğunu aktaran Öcal, “bal kaymak dondurmanın içeriğinde yüzde 25 keçi sütü ve çekirdek salep bulunuyor, diğerlerine göre kaynama oranı da daha fazla. bu yüzden yaz -kış tüketilebilir. bizde bunu aksaray”a nasıl tanıtalım diye düşünürken dondurma ve salebi birlikte sunmayı düşündük. salep satışı kış mevsiminde çok fazla olduğu için bizde salep müşterilerden dondurmada bizden olsun dedik. yarı sıcak yarı soğuk olan bu tat çok sevildi ”şeklinde konuştu.
en doĞali ve saĞliklisi
bu işin birçok şehirde eğitimini aldığını dile getiren Öcal, “dondurmanın nasıl yapılması gerektiği, sütün içerisindeki yağ ve sütün kaynama oranı, içerisinde ki şeker oranlarına kadar her şeye çok dikkat ediyoruz. günümüzde maalesef yapay salep diye bir şey de var. kullandığımız ürünler tamamen katkısız ve doğaldır. saleplerimiz yerinden yani burdur bucak”tan gelir. bizim saleple yaptığımız dondurmada bir lezzet, bir öz ve kıvamın olduğunu gördüğümüzden biz kendi tarzımızdan asla vazgeçmiyoruz. İşletme olarak yenilikleri takip ediyoruz. tavada dondurmayı da aksaray”a getirmeyi düşünüyoruz ”dedi.
yazın doğal meyveleri dondurucularda muhafaza ederek kışında insanlara bu lezzeti tattırmaya devam ettiklerini söyleyen Öcal, “bizim ürettiğimiz dondurmalarda kesinlikle meyvenin kendi doğallığından olan renkler var. dondurmalarımızda meyve kullanıyoruz. dolapta çilekten böğürtlene kadar birçok meyve bulunuyor ”ifadesini kullandı. foto-haber: Şeyda coŞar
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası