banner
Asayiş

‘Yaşam tüneli’ projesi sürüyor

aksaray”da  trafik polisleri, “yaşam için kısa bir mola” sloganıyla başlatılan proje kapsamında polis kontrol noktasına kurulan yaşam tüneli çadırında sürücülere uymaları gereken kuralları hatırlattı. aksaray”da  trafik polisleri, “yaşam için kısa bir mola”..

‘Yaşam tüneli’ projesi sürüyor
banner

aksaray”da  trafik polisleri, “yaşam için kısa bir mola” sloganıyla başlatılan proje kapsamında polis kontrol noktasına kurulan yaşam tüneli çadırında sürücülere uymaları gereken kuralları hatırlattı.
aksaray”da  trafik polisleri, “yaşam için kısa bir mola” sloganıyla başlatılan proje kapsamında polis kontrol noktasına kurulan yaşam tüneli çadırında sürücülere uymaları gereken kuralları hatırlattı.
emniyet genel müdürlüğü”nün tüm illerde başlattığı yaşam tünelleri projesi aksaray”da da sürüyor. hacılar harmanı terminal yolunda radara giren sürücüler ileride trafik polisleri ekiplerince durdurularak yaşam tüneli hakkında bilgiler verdi. yaşam tüneline katılan sürücülere cezai işlem uygulanmazken, yaşam tüneline gitmeyen sürücülere ceza işlemi uygulandı.
 
araçlarıyla birlikte çadıra alınan sürücülere trafik polisleri; emniyet kemeri kullanımının gerekliliği, alkolün sürücüler üzerinde bulunan yakın ve uzak etkileri, cep telefonunun insan üzerindeki olumsuz etkileri, aşırı hız ve normal seyir hızının insan yaşamı üzerinde değiştirilmez etkisi konusunda bilgilendirici videolar izlettirdi. polis memurları, projenin hedefinin trafik kazalarını en aza indirmek olduğunu söyledi.
çadıra giren sürücülerin kendilerine teşekkür ettiğini ve uygulamadan memnun olduklarını dile getiren polisler , "araştırmalara göre, insanlar okuduklarının yüzde 10″unu, işittiklerinin yüzde 20″sini, gördüklerinin yüzde 30″unu, hem görüp hem işittiklerinin ise yüzde 50″sini hatırlayabilmektedir. bu projede, sürücüler de davranış değişikliği oluşturularak trafik kural ihlallerinin önlenmesi amacıyla “cezalandırma” aşamasından önce “bilgilendirme” ve “uyarma” yoluyla sürücülerin bilinçlendirmesini hedeflemektedir. kural ihlali yaptığı tespit edilen araç sürücüsü, aracıyla birlikte özel olarak hazırlanmış bir tünelin içine alınmakta, ses ve görüntü sistemleri vasıtasıyla kısa film gösterimi izletilmekte, soruları eğitici trafik personeli tarafından cevaplanmakta, ihlal ettiği trafik kuralının sonuçları hakkında bilgilendirmekte, yaptığı davranışın yanlış olduğuna ikna olduktan sonra herhangi bir cezai işlem uygulanmadan yoluna devam etmesi sağlanmaktadır””diye konuştu. foto-haber: erkan altuntaŞ
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası