banner
13

Yatırımcılara altın değerinde tavsiyeler

aksaray”ın ortaköy ilçesinde faaliyet gösteren demiraslan kuyumculuğun yetkilisi fatih demiraslan (43) sektör hakkında bilgiler verdi. 30 yıldır bu sektörde çalışan fatih demiraslan, işleri iki kardeş devam ettiklerini bu mesleğin babalarından..

Yatırımcılara altın  değerinde tavsiyeler
banner

aksaray”ın ortaköy ilçesinde faaliyet gösteren demiraslan kuyumculuğun yetkilisi fatih demiraslan (43) sektör hakkında bilgiler verdi.
30 yıldır bu sektörde çalışan fatih demiraslan, işleri iki kardeş devam ettiklerini bu mesleğin babalarından kaldığını ifade etti. 3″üncü nesil olacak olan oğlunun da bu mesleğe devam edeceğini belirten demiraslan yeni yıl yaklaşırken altın ve döviz kurlarını değerlendirdi.
altının huzursuz ortamı seven bir yatırım aracı olduğunu ifade eden demiraslan, “belirsizlik ve tedirginlikler arttığında altına olan talep artıyor. dünyada yaşanan ekonomik, siyasi ve sosyal dalgalanmalar ve gelişmeler de aynı şekilde altına talep yaratıyor. altın yatırımı denilince akla çoğunlukla bilezik, cumhuriyet altını ya da çeyrek altın gelir ancak işçilik maliyetinden kaybetmek istemiyorsanız gram altını tercih edebilirsiniz” şeklinde konuştu.
‘kullanilmayan altinlari banka kasasina koyun”
demiraslan: “altını fiziksel saklamak cazip gelse de çalınma, yangın, deprem vs risklerden dolayı sürekli tedirginlik hissettirebilir. bunun önüne geçmenin yolu; bankada altın hesabı ya da altının fiziksel olması sizin için önemli ise kiralık kasa alternatifini tercih edebilirsiniz” diye konuştu.
yatırımcılara altın değerinde tavsiyelerde bulunan demiraslan: “yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımıza tavsiyem, tüm birikimlerini altına yatırmasınlar. tüm para tek bir yatırım aracında durmasın. parayı birkaç parçaya ayırın ki, birine bir şey olursa, diğerleri sizi ayakta tutabilsin” dedi.
‘altını evde tutmayın” diyen demiraslan şöyle konuştu: “bu parlayan, ışıldayan madene dokunmak, onu el altında hissetmek iyi ama çalınma riski var. kullanılmayan altınları banka kasasına koymanızı öneririm”
demiraslan: “takılarda bütçeyi aşmayın. düğün, doğum, sünnet zamanları adet gereği altın alırız. ama bu dönem durum farklı, altın fiyatları uçuyor. hz. mevlana”nın ‘olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol” sözünü aman unutmayalım” şeklinde konuştu.
tasarruflarinizin deĞerİnİ korumak İçİn dÖvİz
aksaray”da en çok kullanılan döviz ürünlerinin amerikan doları ve euro olduğunu belirten demiraslan: “bir yatırım aracı olarak dövizi seçtiğinizde biraz riskli bir yatırım yapmış olursunuz. riskle doğru orantıda kar da edebilirsiniz zarar da. geçtiğimiz yıllarda lira karşısında dolar ve euro önemli bir gelişme kaydetti. fakat bu durumun ne kadar süreceğine dair net bir tahmin yapmak zor.
Örneğin, tasarruflarınızı dolar şeklinde tutuyor ve belirli bir vadede euronun dolar karşısında daha değerli olacağını düşünüyorsanız, tasarruflarınızı euroya çevirebilirsiniz. böylece, hem paranızın değerini korur hem de eur/usd performansından getiri elde edebilirsiniz” dedib
fatih demiraslan son olarak şunları söyledi: “fazlaca para kazanma odaklı değil, tasarruflarınızın değerini korumak için de dövize yatırım yapmayı tercih edebilirsiniz” foto-haber: dilara çİftcİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası