banner
Spor

Yıldız, ‘Şanlı Türk Bayrağımızı dalgalandırmak engel tanımaz’

Daha önce elde ettiği dünya 3’üncülüğü ile uluslararası arenada bayrağımızı dalgalandırılan başarılı sporcu, Paris 2024 Yaz Olimpiyatlarında da bayrağımızı dalgalandırmak için hazırlanıyor Bedensel engelli badminton milli sporcusu Halime Yıldız, SL-3..

Yıldız, ‘Şanlı Türk Bayrağımızı dalgalandırmak engel tanımaz’
banner

Daha önce elde ettiği dünya 3’üncülüğü ile uluslararası arenada bayrağımızı dalgalandırılan başarılı sporcu, Paris 2024 Yaz Olimpiyatlarında da bayrağımızı dalgalandırmak için hazırlanıyor

Bedensel engelli badminton milli sporcusu Halime Yıldız, SL-3 kategorisinde aldığı başarılarla adından söz ettiriyor.

Aksaray Paralimpik Oyunları Merkezinde yaptığı antrenmanlarla olimpiyat hazırlıklarını sürdüren Yıldız, bu kez 1’inciliği hedefliyor.

Spora bir arkadaşının yönlendirmesiyle başladığını belirten Yıldız, “Bir arkadaşım beni engelli sporcularla tanıştırdı. Burada beni cesaretlendirip yapabileceğime ikna ettiler. Atletizmle badminton branşında lisansımı çıkartmama vesile oldular. Onlar sayesinde atletizmde Türkiye turnuvasında gülle ve diskle ilk kez sahada tanışmama rağmen 2’nci ve 3’üncü oldum fakat oturarak yapılan bir spor olduğu için zevk alamadım. Badminton daha eğlenceli daha hareketli olmasından kaynaklı beni mutlu etti. Bende bu spor branşına yönelmeye karar verdim. İyi ki vazgeçmemişim” diye konuştu.

Akraba evliliğinden kaynaklı doğuştan engeli olduğunu söyleyen Yıldız, “Doğuştan kalça çıkıklığı ve sağ bacakta kas kaybım var. Bundan dolayı SL-3 Kadınlar kategorisinde yarışıyorum. Türkiye’de şu anda bu kategoride yarışan tek bayanım. Uluslararası seviyede dünyada 3. sıradayım. 2019’daki dünya şampiyonluğunda 3. oldum. Şu anda 2024 Paris Olimpiyatlarına hazırlıyorum” dedi.

‘TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRMAK FARKLI BİR DENEYİMDİ’

Katıldığı 15 turnuvanın bir tanesinden madalyasız döndüğünü kaydeden Yıldız, Türk Bayrağını dalgalandırmanın gururunu tekrar yaşamak istediğini dile getirdi. Yıldız, “2006 yılında Türkiye’de uluslararası bir turnuva gerçekleştirildi. Bu turnuvada milli sporcu olarak seçildim. SL-3 kategorisinde yarışmaya başladıktan sonra 15 turnuvanın bir tanesinden madalyasız döndüm. Hepsinden en az bir, en fazla 3 madalya ile döndüm. Dünya 3’üncülüğümü 1‘incilik olarak değiştirmek istiyorum. Bunun dışında 3 tane uluslararası düzeyde birinciliğim, ikinciliğim ve 3 tanede üçüncülüğüm var.2022 Mayıs ayında Bahreyn’de uluslararası bir turnuva vardı. Burada altın madalya aldım. Orada yaşadığım heyecan gerçekten çok farklıydı. Türk bayrağınızı omzunuza atıp koşmak, o gururu yaşamak, rakiplerinizi yenerek o birincilik kürsüsüne çıkmak çok farklı bir deneyimdi. Bunu Dünya, Avrupa ve Olimpiyatlarında da taçlandırmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

BADMİNTON OYNAMAK ENERJİ VERİYOR

Spor sayesinde hayatının değiştiğini söyleyen Yıldız, “Hayalini bile kuramayacağım Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesini kazandım. Millilik sayesinde Aksaray Spor İl Müdürlüğüne spor uzmanı olarak atandım. Spora başlamadan önce çok fazla ağrı kesici kullanıyordum. Şimdi çok nadir kullanıyorum. Spor bana sadece sosyal çevre olarak değil, beden ve ruh sağlığı açısından da ciddi bir fayda sağladı. Badminton oynadığım zamanlar ciddi anlamda enerji veriyor. O günüm mutlu geçiyor, etrafa gülücükler dağıtıyorum” dedi. Yıldız, engelli bir birey olarak evden dışarı çıkamayan vatandaşlara spora başlamalarını tavsiye ederek şöyle konuştu: “10 yaşından 60 yaşına kadar spor yapan sporcu arkadaşlarımız var. Spor her anlamda bana çok fayda sağladı. Ben insanların sporu bıraktığı yaşta spora başladım. Her türlü engele ve engellenmeye rağmen ben bunu başardım. Bunu herkese tavsiye ediyorum.”

HEDEFİ DÜNYA BİRİNCİLİĞİ

Antrenör Havva Altundağ ise şöyle konuştu: “Badminton Halime’ye çok şey kattı. Üniversite hayatına girmesini sağladı. Gazi Üniversitesinde Beden Eğitimi Bölümünde okudu. Bundan sonraki süreçte spor sayesinde devletten burs kazandı. İlk derecesini 2019 yılında düzenlenen Dünya Şampiyonluğunda 3’üncülük elde ederek aldı.  2022 yılında Tokyo’da tekrar bir Dünya Şampiyonası var. Şu anki hedefi dünya birinciliğini elde etmek. Bunu elde etmesi dahilinde zaten olimpiyatta da bu dereceye yakın bir derece alacağının bir kanıtı olacak çünkü dünya şampiyonası olimpiyatın bir arifesi gibi. Burada aldığı derecenin muhtemelen orada aldığı derece ile ödüllendireceğini düşünüyoruz.”  Foto-Haber: Şeyda COŞAR

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası