banner
13

Zamana meydan okuyor

geçmişte ihtiyaç olan elbise dikim işi hazır giyimin artması ile azalsa da zamana meydan okuyan terziler sayesinde devam ediyor. terziler, artık kişiye özel tasarım ve dikim yaparak geçimlerini sürdürüyor. aksaray”da..

Zamana meydan okuyor
banner

geçmişte ihtiyaç olan elbise dikim işi hazır giyimin artması ile azalsa da zamana meydan okuyan terziler sayesinde devam ediyor. terziler, artık kişiye özel tasarım ve dikim yaparak geçimlerini sürdürüyor.
aksaray”da 1978″den beri terzilik hikâyesine devam eden erkek terzisi fettah ekin 41 yıldır kendisine ait olan iş yerinde çalışıyor. geçmişin izlerine de rastlayacağınız terzi dükkânında; ekin, hala ilk aldığı ütüyü ve makasları kullanıyor.
ismarlama usulü ile dikim yaptıklarını dile getiren ekin, “hazır dikim ile çalışmıyorum. Özel dikim yapıyorum. herkesin ölçüsüne göre dikim yapıyorum. pantolon, ceket, yelek gibi kıyafetler dikiyorum. her türlü tadilat işlemi yapıyorum. gelen müşterilerim kumaşı ile birlikte modelini, yakasını, astarını, düğmesini kendi zevklerine göre seçerler” dedi.
dükkânda tek başına çalışan ekin, eskiden çırakların, ustasından önce dükkâna geldiğini ifade etti. ekin: “Şimdi ise bu sektörde çırak yetiştirmek çok zor. biraz mağduruz. oda 8 yılık eğitimden dolayı. çırak 16 yaşında geliyor fakat oda büyüdüğü için çırak gibi olmuyor. bu eksiklikten dolayı yıllardır yalnız çalışıyorum” şeklinde konuştu.
41 yildir kumaŞa Şekİl verİyor
eski zamanlarda bu işin gidişatından söz eden ekin, “babam toprak mahsulleri ofisinde çalışırdı. ben ise sanat olarak gördüğüm bu işe başladım. 66 yaşındayım ve hala çalışıyorum. eskiden sipariş üstüne sipariş alır,  sabah saatlerine kadar çalıştığım zamanlar olurdu. artık işler çok azaldı. hatırı sayılır müşterilerim sayesinde bugün buradayım. bu meslek ölmek üzere çünkü artık internetten alım çok fazlalaştı ve insanlar gidip hazır almayı daha çok tercih eder hale geldi. birde bizden sonra gelecek nesilde bu işi yapacak kimse yok. bu işi devredebileceğimiz bir gençlik kalmamış maalesef” diye ekledi. foto-haber: Şeyda coŞar

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası