banner
Gündem

100 girişimciye sertifika

aksaray”da ticaret ve sanayi odası ile çalışma ve İş kurumu işbirliğinde düzenlenen "girişimci eğitim programı" kursuna katılan 100 kursiyere sertifikaları verildi. aksaray”da ticaret ve sanayi odası ile çalışma ve İş..

100 girişimciye sertifika
banner

aksaray”da ticaret ve sanayi odası ile çalışma ve İş kurumu işbirliğinde düzenlenen "girişimci eğitim programı" kursuna katılan 100 kursiyere sertifikaları verildi. aksaray”da ticaret ve sanayi odası ile çalışma ve İş kurumu işbirliğinde düzenlenen "girişimci eğitim programı" kursuna katılan 100 kursiyere sertifikaları verildi.
100 girişimciye sertifika
aksaray ticaret sanayi odası ve İŞ-kur iş birlikteliğinde düzenlenen girişimcilik kursu tamamlanırken, kurs kapsamında eğitim alan 100 girişimci ‘uygulamalı girişimcilik” sertifikası almaya hak kazandı. eğitimi seminerinin ardından girişimcilere sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi.
amaç İstİhtama katki
amaçlarının her daim istihdama katkı sağlamak olduğunu ifade eden İş-kur müdürü mahmut akkuş; “sayısız girişimcilik kursu gerçekleştirdik. her defasında dile getirdiğimiz gibi bizim bunlardaki temel amaç ve beklentimiz mutlaka bu girişimcilik kurslarının istihdama dönüşmesi, katma değer üretilmesidir. bunun başarılı örnekleri de var. bunun artarak devam etmesini istiyoruz.”dedi.
3 İŞletemeden 2″sİnİ
gİrİŞİmcİler açiyor
sertifika töreninde konuşan aksaray ticaret ve sanayi odası başkanı ahmet koçaş, üretim ve istihdam sağlayacak özellikle kadın ve gençlere devletin çok önemli teşvik ve kolaylıklar sağladığını belirterek, yeni ve farklı fikirlerle iş kuracak gençlere kendilerinin de her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi. girişimcilik eğitim programının önemini belirten koçaş, aksaray”da son dönemde yeni açılan her üç işletmeden 2″sinin girişimcilik eğitimi alan kişilerce açıldığını bunun kendilerini çok memnun ettiğini söyledi.
2017 yilinda 177 kİŞİ
gİrİŞİmcİ desteĞİ aldi
kosgeb aksaray müdürü hakan koçak ise kosgeb”in 7 yılda 15 bin 71 kişiye girişimcilik eğitimi verdiğini belirtti. kosgeb tarafından 2017 yılında 177 kişiye girişimcilik desteği verildiğini aksaray”da toplamda 412 firmanın kosgeb destekli kurulduğunu ifade eden koçak, "bu kişilerin 211 erkek 201 kadınlardan oluşuyor. bu kişilere kosgeb tarafından 7 milyon 931 bin lira hibe verildi. bu rakamları daha da öteye taşımak istiyoruz." dedi. foto-haber: oğuzhan demiray
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası