banner
13

112’nin kurtarıcıları yollara meydan okuyor

hayatin her alaninda gÖrev alan kadinlar, acİl yardimda da baŞariyla hİzmet yÜrÜtÜyor sağlık bakanlığına bağlı 112 acil servis ambulansını kullanan gülşen gönen, ekipteki arkadaşlarıyla birlikte zamanla yarışıp hayat kurtarıyor. 11..

112’nin kurtarıcıları  yollara meydan okuyor
banner

hayatin her alaninda gÖrev alan kadinlar, acİl yardimda da baŞariyla hİzmet yÜrÜtÜyor

sağlık bakanlığına bağlı 112 acil servis ambulansını kullanan gülşen gönen, ekipteki arkadaşlarıyla birlikte zamanla yarışıp hayat kurtarıyor.

11 yıl sağlık sektöründe çalışan gönen, ambulans şoförlüğüne geçtiğini söyledi. bu işi ilk yapmaya başladığında çevresindekilerden olumsuz tepkiler aldığını bildiren gönen, “İşe başladığımda eşim bile şoför olmamı istememiş, ‘bu iş senin işin değil” demişti.  bu işi yapmayı çok istediğim için kimseyi dinlemedim ve mesleğime başladım” dedi.

ambulans şoförlüğüne başlama serüveninden bahseden gönen, 3 yıl önce sağlık bakanlığı tarafından paramedik sürücü alımı yapıldığını, kendisinin ise bu sınavlardan başarı ile geçtiğini kaydetti.

görev başında yaşadıklarını anlatan gönen, şöyle konuştu: “ambulans sürmek kolay bir iş değil.  trafikte ya da sokakta karşılaştığımız birçok zorluk oluyor.  kadın şoför olduğum için önyargıyla yaklaşanlar oluyor. vakaya gittiğimizde neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. alkollü vatandaşlarla uğraştığımız bile oluyor. bu kış çetin geçti. köylere gittiğimizde yollarda kar ile mücadele ettik. köylülerden kazma kürek isteyip ambulansımızı kurtardık. fakat bu tarz sıkıntılar bizim motivasyonumuzu düşürmedi. İşimizi severek yapmaya devam ediyoruz. olumsuzlukların yanında güzel şeylerde oluyor. görev sırasında bizi alkışlayan, dualar eden hastalarımız oluyor. İşimize özveri ile sarılıyoruz.”

herkesin bir gün ambulansta olabileceğini söyleyen gönen, vatandaşları daha duyarlı olmaya davet etti. gönen, “siren ve tepe lambalarımız açık olduğunda ambulansta ciddi bir hasta var demektir. bunu vatandaşlarımız iyi bilmeli ve dikiz aynasından bakarak biz ne yönden geliyorsak ona göre yol vermeli. bizde böylece bir canı daha hayata kavuşturabiliriz” diye konuştu.  foto-haber: Şeyda coŞar

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası