banner
Gündem

200 gram ekmek 1 liradan satılacak

aksaray fırıncılar odası başkanı halis altınsoy, 200 gram ekmeğin 1 liradan satılacağını belirterek, "kesinlikle gizli bir zam söz konusu değildir" dedi.   aksaray fırıncılar odası başkanı halis altınsoy, 200 gram..

200 gram ekmek 1 liradan satılacak
banner

aksaray fırıncılar odası başkanı halis altınsoy, 200 gram ekmeğin 1 liradan satılacağını belirterek, "kesinlikle gizli bir zam söz konusu değildir" dedi.  

aksaray fırıncılar odası başkanı halis altınsoy, 200 gram ekmeğin 1 liradan satılacağını belirterek, "kesinlikle gizli bir zam söz konusu değildir" dedi.
altınsoy,türkiye genelinde 250 gram olan ekmek 200 gram”a düştü.bunun uygulaması bize geldi.bizde  fırıncılar odası olarak aksaray  valilik,belediye ve tarım il müdürlüğü ile görüşüp  ortak bir karar alarak ekmeğin gramajını düşürüp satacağız.2018 yılının ilk günü ile aksaray”da bir çok fırın bu uygulamaya geçti.bizde fırıncılar odası olarak geçen arkadaşlarımızı uyarıp bir kaç gün beklemelerini söyledik.biz oda olarak yeni yılda zam yapmama kararı almıştık.buna uyuyoruz. zam yerine ekmeğin gramajı düşüyor .dedi,
günlük 230 bin ekmek üretiliyor ve 20 bin ekmek geri dönüyor
2017 yılını değerlendiren halis altınsoy, aksaray”da günlük ortalama 230 bin ekmek çıkartıyoruz ve bunun 15-20 bin ekmek  tekrardan fırıncıları geliyor ve bu ekmekler israf oluyor. bunun önüne geçmeye çalışıyoruz.bu kalan ekmekleri hayvan besleyenlere 40 kuruşa veriyoruz.Örnek verirsek ilimizde fırın sayısı çok olduğundan bakkallar müşteriye ekmek yok dememek için fazlaca fırından ekmek alıyor.sattığınızı satıyor ve satamadığını da tekrar fırına iyede ediyor."dedi.
günlük kampanyadan 500″ye yakın aile faydalanmaya başladı.
‘askıda ekmek”, kampanya ile muhtaç ailelerin ekmek ihtiyaçlarını yeni yılda da  karşılanıyor. konuyla ilgili bilgiler veren fırıncılar odası başkanı halis altınsoy, kadın platformu tarafından 3 yıl önce başlatılan askıda ekmek kampanyasını sürdürüyoruz. yardım yapanla alanın birbirini görmediği uygulamayla ihtiyaç sahipleri ekmek ihtiyaçlarını karşılamış oluyor. fırınlara askıda ekmek için gelen vatandaşlarımız askıdan ekmeklerini ücretsiz alıp gidiyorlar. günlük kampanyadan 500″ye yakın aile faydalanmaya başladı. vatandaşımızın da kampanyaya desteği her geçen gün artıyor.”dedi.
 
fırınlarda eleman sıkıntısı var
fırıncılık zor ve meşakkatli olduğunu belirten halis altınsoy,organize sanayi açıldıktan sonra birçok fırında çalışan elaman  organize sanayide çalışmaya başladı. artık insanlar gece çalışmak istemiyor.organize sanayide aynı devlet memuru gibi cumartesi, pazar çalışmıyor ve resmi ve dini bayramlarda da tatil olması çalışanları bu yüzden organize sanayiye yönlendirdi. birde eleman alttan yetişmeyince fırıncılarda elindeki mevcut elemanı koruyor.
 
 
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası