banner
Özel

Köyün tek sakini

EŞİNİN HATIRALARI İÇİN KÖYÜNÜ BIRAKMAYAN SELAMİ AMCA 12 YILDIR YAPAYALNIZ Aksaray’ın Hasan Dağı eteklerinde yer alan ve 32 yıl önce su çıkmadığı için boşaltılan köyde tek başına yaşayan 68 yaşındaki..

Köyün tek sakini
banner

EŞİNİN HATIRALARI İÇİN KÖYÜNÜ BIRAKMAYAN SELAMİ AMCA 12 YILDIR YAPAYALNIZ

Aksaray’ın Hasan Dağı eteklerinde yer alan ve 32 yıl önce su çıkmadığı için boşaltılan köyde tek başına yaşayan 68 yaşındaki Selami Salman, 12 yıldır köyün tek sakini. Merkeze bağlı yayla köylerinden Gözlukuyu’da yaşayanlar 1991’de su çıkmaması gerekçesiyle köylerine ait düzlük araziye göç ettirilmişti.

7 çocuk babası Selami Salman köylülerin su çıkmadığı için 32 yıl önce bollattığı  köyde  tek katlı 2 göz odalı müstakil evinde yaşamını sürdürüyor.

Salman, “Burada doğdum burada öleceğim. Eşim vefat edeli 12 yıl oldu. Çocuklarımda kendi ailelerini kurdular. Şu anda köyümde yalnız yaşıyorum. Eşimin ölümünden sonra gitmek istemedim bir de burada bulduğum huzuru başka yerde bulamıyorum. Önceki valimiz Hamza Aydoğdu evimi yaptırdı sağ olsun. Valimiz olmasa benim evimde yıkılırdı çoktan. Köy halkı su sorunu yüzünden köyü terk etti. Şu an gittikleri yerde yer altı suyu var ama içme suları yine kısıtlı. 68 yıldır bu köydeyim. Yalnız yaşamak zor tabi her işi kendin yapmak zorundasın. Yemeğimi kendim yapıyorum çayımı kendim koyuyorum en büyük sıkıntım bu. Bir de kış aylarında yollar kapanırsa ekmeksiz kalıyorum ama onu da kendim hallediyorum kömbe yapıyorum un alıyorum kış gelmeden gerekli tüm hazırlıklarımı yaparım” dedi.

BEN ÖLÜMCE EŞİMİN YANINA GÖMSÜNLER

Bazen yeni köye gidip gezdiğini, bazen de ıssız dağlara çıktığını ve sonra eve gelip dinlenmeye çekildiğini söyleyen Salman, “Yalnızlığa alıştım, sıkıntıya gelemiyorum aşağı köye gittiğim zaman handan, hamamdan konuşurlar buda beni açmaz. Çocuklarım gel diyorlar ama ben gitmek istemiyorum. Pazar günleri çocuklarım ziyaretime gelirler kızlarım gelir oğlum gelir torunlarım gelir onlarla birlikte yeriz içeriz sonrasında herkes evine dağılır. Buranın temiz havasına alıştım, merkezde 10 saat uyusan yetmez ama burada 4 saat uyusam yetiyor bana. Bende aşağı köye gitmiş olsaydım belki bende ölmüş olurdum ve bu yaşı da göremezdim. Orada yok buradaki kadar güzel hava. Eşimin dibinde yer ayırdım bende beni de oraya gömsünler. Ben burada huzurluyum aşağı köye gidersem huzurum bozulur” diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası