banner
13

42 yıllık ayakkabı tamircisi

yağışların başlamasıyla birlikte ayakkabıları su alan ve zarar gören vatandaşlar ayakkabı tamircilerine başvuruyor. 42 yıldır eras İş merkezinde ayakkabı tamir işiyle uğraşan iki kardeş ramazan tıpırdamaz ve adnan tıpırdamaz mesleği..

42 yıllık ayakkabı tamircisi
banner

yağışların başlamasıyla birlikte ayakkabıları su alan ve zarar gören vatandaşlar ayakkabı tamircilerine başvuruyor.
42 yıldır eras İş merkezinde ayakkabı tamir işiyle uğraşan iki kardeş ramazan tıpırdamaz ve adnan tıpırdamaz mesleği yaşatmaya çalışıyor.
tıpırdamaz kardeşler, kışın daha çok iş yaptıklarını söylediler. ayakkabı tamirciliğinin yanı sıra valiz ve çanta tamiri de yaptıklarını kaydeden kardeşler, işlerinin eskiye nazaran düştüğünü, insanların ayakkabılarını tamir ettirmek yerine yenisini aldıklarını ifade ettiler. 40 yıl önce okul çağındayken bir ayakkabı tamircisinin yanına çırak olarak başladıklarını belirten tıpırdamaz kardeşler tamir işini severek sürdürüyorlar.
adnan tıpırdamaz, "yapabilecek ayakkabılar var, yapılamayacak ayakkabılar var. çok masraf gidecek ayakkabıları tamir yapmıyoruz. çünkü ona verilecek masrafla adam kendine yeni bir ayakkabı alır. ayakkabı tadilatının fiyatı yapılan emeğe göredir ”diye konuştu.
fabrika ürünleri ile alakalarının olmadığını belirten tıpırdamaz , "bizim işimiz sadece tamire yöneliktir. çin”den sağdan, soldan gelen ucuz ayakkabılar hiç kullanışlı değil. adam bir hafta giydikten sonra ayakkabılar çürüyor. sağı açılıyor, solu açılıyor. bize her çeşit ayakkabılar geliyor. ama en çok normal fiyatlı ayakkabılar tamire geliyor. bunun yanında çanta, valiz tamiri yapıyoruz, kemer ve kundura malzemeleri satıyoruz" ifadelerini kullandı.
"eleman sıkıntısı çekiyoruz"
İşlerinin kış mevsiminde yoğunluk kazandığını söyleyen tıpırdamaz, şöyle devam etti: "yaza oranla kışın bizim işimiz daha iyidir. bizde diğer esnaflar gibi eleman bulmakta zorlanıyoruz. havalar yağmurlu olduğu zaman eski ayakkabılar su çektiği için insanlar ayakkabılarını tamire getiriyor. bundan dolayı hava yağmurlu olduğu zaman işlerimiz daha iyi oluyor" foto-haber: ali furat
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası