banner
13

‘45 yıllık lezzeti devam ettiriyor’

aksaray”da çırak olarak başladığı pideci dükkânını devralan servet kaplan 26 senedir kıymalı pide sektöründe çalışıyor. eşi İclal kaplan ile birlikte kendi işletmelerinde aksaray”a hizmet veren servet kaplan, çırak olarak başladığı..

‘45 yıllık lezzeti  devam ettiriyor’
banner

aksaray”da çırak olarak başladığı pideci dükkânını devralan servet kaplan 26 senedir kıymalı pide sektöründe çalışıyor. eşi İclal kaplan ile birlikte kendi işletmelerinde aksaray”a hizmet veren servet kaplan, çırak olarak başladığı 45 yıllık pideci dükkânının geleneklerini sürdürüyor.
İşletme sahibi olduğu dükkânda çocukluğunun geçtiğini dile getiren servet kaplan, “bu dükkân aslında 45 yıllık bir pideci. ben ilk işe de burada başladım. 1993 yılında çırak olarak başlamıştım ve yıllar sonra burası bana nasip oldu. burada çocukluğum geçtiği için bende çok kıymeti var. burayı devralmadan önce çok el değiştirdi son zamanlar da iyi işler ortaya çıkaramamışlar. bende ustalığımı ortaya koyduğum için bu işi başardım. Şuan buranın ustası eşim ile benim. bizim işimiz pide” diye konuştu.
‘mesafelere aldirmadan her
yere gÖtÜrÜyoruz bu lezzetİ”
45 yıllık pideci dükkânının geleneklerini sürdürmeye çalıştığını aktaran kaplan şu sözleri söyledi: “çok eski bir müşterimizin, dükkânın önünde gezerken burayı aradığını anladım, içeriye davet ettim ve buranın eski resmini gösterdim. ağabey aradığın yer burası fotoğraftaki de benim dedim. ben daha 16 yaşındaydım. kıymalıyı yedikten sonra evet dedi yıllar önce aradığım lezzet buydu”
en büyük avantajlarının paket işi olduğunu dile getiren kaplan, “aksaray”da ortalama 30-35 mahalle var neredeyse her mahallede müşterilerimiz var. biz mesafelere aldırmadan her yere götürüyoruz bu lezzeti. müşterilerimiz bizim için önemli” dedi.
‘ÖĞrencİlerİmİze ayran İkramimiz”
aksaray”da yaz ve kış sezonu çok farklı diyen kaplan, “Şuan kış ayında olsak da yine de potansiyelimiz var. kıymalı, kuşbaşı, mevlana, peynirli gibi çeşitlerimiz var. fiyatlarımız da çok uygun. 1.5 kıymalı 15 tl, tek kıymalı 12 tl. ayrıca öğrencilerimize ayran ikram ediyoruz ve ücretlerini almıyoruz” şeklinde konuştu.
İşletme olarak diğerlerinden farklı olduğunu dile getiren kaplan, “bizim en büyük özelliğimiz tüm malzemelerimizi zırhta çekmemiz. aksaray”da bu işi yapan insanlar robotla tüm malzemeyi çekerek işin kolayına kaçıyor. bizde öyle bir şey yok. İşimiz aslında zahmetli fakat bu iş bize zevk veriyor” ifadesini kullandı. foto-haber: Şeyda coŞar

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası