banner
Gündem

60 adet proje başarılı bulundu

İŞ-kur engelİ ve hÜkÜmlÜlerİ sevİndİrdİ aksaray valiliğin öncülüğünde yapılan İŞkur il müdürlüğü tarafından organize edilen çek dağıtım töreni ve 2. engelliler zirvesi kapsamında 60 projeye 40 engelli ve 20 eski..

60 adet proje  başarılı bulundu
banner

İŞ-kur engelİ ve hÜkÜmlÜlerİ sevİndİrdİ
aksaray valiliğin öncülüğünde yapılan İŞkur il müdürlüğü tarafından organize edilen çek dağıtım töreni ve 2. engelliler zirvesi kapsamında 60 projeye 40 engelli ve 20 eski hükümlü bireylere 50.000 tl”ye kadar hibe desteği verildi.
hibe desteği iftar programı kur”an-ı kerim tilaveti ile kültürpark gala düğün salonunda başladı. engelli gruplarca icra edilen semazen ve mehter takımı gösterilerinin ardından hibe dağıtım programı gerçekleşti.
İŞkur müdürü mahmut akkuş açılış konuşmasında; “aksaray valiliği öncülüğünde aksaray çalışma ve İş kurumu olarak bütün kurum ve kuruluşlarımızın destekleri ile bir taraftan engelliler zirvesi ikincisini düzenliyoruz. bir taraftan cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla engellilerin ve eski hükümlülerin istihdamına yönelik 60 adet hibe desteği çek dağıtım töreni yapacağız. bu projemiz türkiye”de birinci oldu. birçok büyük şehirleri geride bıraktık. 40 engelli ve 20 eski hükümlü yeni girişimciye kendi işini kurmak için 50 bin liraya kadar hibe desteği aldılar. valimizin öncülüğü ile yine grup başkanvekilimiz İlknur İnceöz hanımefendinin destekleri ile ticaret sanayi odası ve diğer odalarımızın işbirliği içerisinde kaymakamlıklarımızla belediye başkanlıklarımızla çok güzel bir sinerji oluşturduk ve bu sinerjinin sonucunda 60 tane proje başarılı bulundu.”ifadelerini kullandı.
onlar bu toplumun bİr paydaŞi, bİr evladi
ak parti grup başkanvekili ve aksaray milletvekili İlknur İnceöz; “programı hazırlayan ve bugüne kadar verdiği emeklerden dolayı çalışkan İŞkur müdürüme ve onun ekibine yürekten teşekkür ediyorum. buradan bir şey paylaşmak istiyorum. bir ara gitmeyi düşünüyordu. aksaray”dan seni göndermem dedim. İyi ki de göndermemişiz. bugün güzel işlerin altına imza atan şahsımda ekibine ve kendisini yürekten teşekkür ediyorum. çok gurur duydum. daha öncelerde toplumumuzun içerisinde evlatlarımız, çocuklarımız olmasına rağmen onları görmezden geliyorduk. onlar bu toplumun bir paydaşı, bir evladı, bir ferdi değilmişçesine bir gözümüzü kapatıyorduk. 2002″den önce hatırladığımız manzaralar vardı. anneler kendi evlatlarına bakmaktan zül, onlara bakarken aslında annelik vicdanı içerisinde bakmaktan değil toplumun onu eleştirmesinden çekiniyordu. onları adeta en görünmeyen kenarlarda saklıyordu. ama onlar bizim evlatlarımız yarınlarımızdı. biz 2002″den itibaren cumhurbaşkanımızla, mazlumların gür sesi olan dünya liderimizle, onun ürettiği politikalarla insan merkezli siyaset yapıyoruz.” dedi.
hÜkÜmetİmİzİn desteĞİyle
Önemlİ katkilar saĞlandi
aksaray valisi aykut pekmez; “birlik ve beraberlik ayı olan ramazan ayında iftarımızı ve soframızı sizlerle paylaşmaktan duyduğum mutluluğu dile getirmek istiyorum. bugün hibe dağıtım için buraya geldik. Özellikle engelli bireylerin son 15 yılda maddi anlamda hükümetimizin desteğiyle önemli katkılar sağlandı ve maaşları iyileştirildi. kamu binalarının kaldırımlarının iyileştirilmesi başta olmak üzere fiziki imkânlar da onlara uygun hale getirildi. benim için önemli olan engelli bireylerimizin kapalı evlerden çıkarılarak sosyal hayata ve günlük hayata kavuşturulmasıydı.” dedi
program sonunda protokol üyeleri 2. engelliler zirvesi kapsamında 60 projeye 40 engelli ve 20 eski hükümlü bireylere hibe destek verdiler. foto-haber: erkan altuntaŞ
 
 
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası