banner
13

60 yıldır güvercinleri çocukları gibi besliyor

aksaray”da güvercinleri çok seven ve 60 yıldır bu işten gelir elde eden kuş yetiştiricisi İsmet Öngün (80) kuşlarına gözü gibi bakıyor. bu işe hobi olarak başladığını söyleyen Öngün”ün kümesinde 150..

60 yıldır güvercinleri çocukları gibi besliyor
banner

aksaray”da güvercinleri çok seven ve 60 yıldır bu işten gelir elde eden kuş yetiştiricisi İsmet Öngün (80) kuşlarına gözü gibi bakıyor. bu işe hobi olarak başladığını söyleyen Öngün”ün kümesinde 150 güvercin bulunuyor. güvercinlere çocukları gibi baktığını ifade eden Öngün, gününün büyük bir çoğunluğu kuşlarla birlikte geçiriyor.
yaptığı işten asla sıkılmadığını dile getiren Öngün, “kümesimde bulut, boz ile aksaray”da silik ve taklacı olarak isimlendirilen güvercinler besliyorum. bendeki güvercin sevdası bitmez bu yüzden ölene kadar güvercin beslemeye devam edeceğim. benim 8 çocuğum var, onlara nasıl bakıp büyüttüysem güvercinlere de aynı şekilde bakıyorum. günümün büyük bölümünü onlarla geçiriyorum. kuşların evimin önünde kanat çırpmaları ve takla atmaları beni çok mutlu ediyor. yemlerini ve vitaminlerini veriyorum. yılda 3 kez aşılarını yaptırıyorum. günlük sularını koyuyor ve bakımlarını yapıyorum. 60 yıldır güvercinler hakkında her şeyi öğrendim. Örneğin; bir kuş hasta mı değil mi bunu anlayabiliyorum. gerekirse veteriner hekimlerinden ilaç tavsiyeleri alıyorum” diye konuştu.

pazarda 10 yaşından 80 yaşına kadar güvercin besleyen insanların olduğunu kaydeden Öngün, hayvanları beslemenin bütün insanların görevi olduğunu sözlerine ekledi.
müstakil evde oturan vatandaşların çoğunun güvercin beslediğini ifade eden Öngün, “pandemi nedeni ile güvercinlere talep ciddi şekilde arttı. fiyatları ise cinsine göre 100 tl”den başlayıp 2 bin tl”ye kadar değişiyor. güvercin sevdalıları şehrimize konya, niğde, kayseri ve ankara gibi illerden geliyor” dedi. foto-haber:ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası