banner
Gündem

‘Acil çözüm üretmeliyiz’

ticaret borsası başkanı hamit Özkök, ulusal süt konseyinin acilen toplanması gerektiğini ifade ederek, süt fiyatının en az 5 tl olması gerektiğini söyledi.  et konseyi oluşturularak karkas et fiyatının 60 tl..

‘Acil çözüm üretmeliyiz’
banner

ticaret borsası başkanı hamit Özkök, ulusal süt konseyinin acilen toplanması gerektiğini ifade ederek, süt fiyatının en az 5 tl olması gerektiğini söyledi.  et konseyi oluşturularak karkas et fiyatının 60 tl yapılması gerektiğini aktaran Özkök, yaptığı açıklama ile gerekçelerini şöyle sıraladı; “pandemi sürecinin gizli kahramanlarının en önemlisi üreticiler ve hayvancılık işletmeleridir. dünyada gelişen korona belası ülkemizde de çok büyük etkiler yapmıştır. devletimiz, bu salgını kontrol altına almak için aşılama ve gereken önemlerle birlikte mücadele vermiştir. anlaşılmıştır ki, gıda ve tarımsal ürünlerin yani üreticilerin önemi ortaya çıkmıştır. gıda tedariğini sağlayabilmek adına, kıymetli üreticilerimiz ‘inadına üretim inadına tarım” diyerek elinden geleni yapmıştır. salgın süreci boyunca hep sabretmiş, memleketimizi ithalata muhtaç etmemek için üretmiş olduğu et ve sütün zarar etmesine rağmen üretimden çekilmemiştir. gelinen noktada, yurtdışından yapılan yem hammaddeleri ithalatı dolayısıyla, üretmiş olduğumuz yem fiyatlarının her hafta üst üste yapılan zamlar nedeniyle üreticilerimizin birçoğu üretimden çekilme düşüncesine girmiştir. sektörün devamlılığı adına, kıymetli yetkililerimizi sağduyuya kulak vererek memleketimizin üreticilerine sahip çıkma adına süt ve et fiyatlarında iyileştirme yolunda çok acilen çözüm üretmeleri gerekmektedir. süt, et ve yem paritesini tutturabilmek üreticinin kar edebilmesini sağlayabilmek şuan itibariyle çok önemlidir.” (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası