banner
Gündem

‘Kurulu daha aktif yapıya kavuşturacağız’

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2024 Yılı 2. Olağan Toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof.Dr.Vedat Işıkhan’ın canlı bağlantı ile katıldığı ve başkanlığını yaptığı toplantı ile gerçekleştirildi. ‘İl İstihdam..

‘Kurulu daha aktif yapıya kavuşturacağız’
banner

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2024 Yılı 2. Olağan Toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof.Dr.Vedat Işıkhan’ın canlı bağlantı ile katıldığı ve başkanlığını yaptığı toplantı ile gerçekleştirildi. ‘İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarının Etkinleştirilmesi’ özel gündemi ile tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak başlayan toplantının açılışında konuşan Bakan Işıkhan; kurulun daha aktif yeni bir yapıya kavuşturulacağını söyledi.

İstihdam ve Mesleki Eğitime ilişkin hususlar tüm kurumların sorumluluğunda olduğunu kaydeden Bakan  Işıkhan; “İŞKUR bu noktada iş arayan ve iş verenlerin nitelikli şekilde eşleştirmek için üzerine düşen görevini yerine getirmektedir. İş gücü piyasasının arz talep dengesinin güçlü bir şekilde tesis edildiği ve bu konuda kurumlarımızın iş birlikteliği önem arz ediyor. Yine iş sağlığı güvenliği noktasında çalışmalarımız daha da belirginleştirilerek sıfır tolerans gösterilerek kayıt dışı istihdamla kararlılıkla mücadele edilecek” dedi.

Toplantı daha sonra İl Valilerinin başkanlığında sürdürüldü.

Toplantıda; il istihdam politikaları, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün çalışmaları, meslekî bilgi, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri iş birliği protokolü kapsamında yapılan çalışmalar ile 2024 yılında il genelinde istihdam sağlamaya yönelik planlanan çalışmalar konusunda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Akkuş tarafından sunum yapıldı. Akkuş; TR 71 bölgesinde işsizliğin ortalamasını düşüren öncü illerden biri Aksaray olduğunu belirterek 2024 yılında 2384 kişinin iş yerleştirildiğini belirterek kurul üyeleri bilgilendirildi.

İstihdam etkinlikleri ile mesleki eğitim uygulamaları hakkında çeşitli görüş ve önerilerin ele alındığı toplantı, gündem maddelerinin değerlendirilmesi ve görüş alışverişinde bulunulmasıyla sürdü.

YILIN İLK 4 AYINDA 2 BİN 384 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ

Toplantı sonunda açıklamada bulunan Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu; İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda Nisan ayı itibarıyla sanayi, tarım, hizmet ve inşaat sektörlerinde; 1.703 erkek, 681 kadın olmak üzere toplamda 2.384 kişinin işe yerleştirildiğini söyledi.

KAYITLI İŞSİZ SAYISI GEÇEN YILIN AYNI

DÖNEMİNE GÖRE YÜZDE 5,2 AZALDI

18-29 yaş arası 1.273 gencih İŞKUR aracılığı ile özel sektörde istihdam edildiğini kaydeden Vali Kumbuzoğlu; “Kayıtlı işsiz sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre Nisan ayında % 5,2 azalmıştır. İş ve meslek danışmanlarımız tarafından 10.581 kişiye bireysel danışmanlık yapılmıştır. Yine sosyal yardım alan 75 vatandaşımız işe yerleşmiş olup sosyal yardımları kesilerek, istihdama katılırken, işsizlik ödeneği alan 117 vatandaşımızın da istihdamı sağlanarak işsizlik ödeneği yardımı kesilmiş, dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan 78 engelli vatandaşımız işe yerleşmiştir’ dedi.

TEŞVİK VE HİBE DESTEĞİ

ARTARAK DEVAM EDİYOR

Çalışma ve İş Kurumu Aksaray İl Müdürlüğü yürüttüğü çalışmalar kapsamında toplam 1.614 iş yerini ziyaret ederek onlara fayda sağlayacak İŞKUR teşvik ve destekleri konusunda bilgilendirme yaptığını anlatan Vali Kumbuzoğlu, son dönemde 276 engelli ve eski hükümlü vatandaşın 400.000 TL’ye kadar kendi işlerini kurmaları amacıyla hibe desteğinden de faydalandırıldığını bildirdi.

ÖĞRENCİLER TEKNİK GEZİLERLE MESLEK HAYATINI TANIYOR

Çalışma hayatına katılacak gençlerin bilgili ve bilinçli olmaları konusunda da önemli etkinlikler yürütüldüğünü vurgulayan Vali Kumbuzoğlu; bu kapsamda İŞKUR aracılığı ile liselerde eğitim gören 5.095 öğrenci ile Meslek Danışmanlığı ve İş Kulübü Eğitimleri gerçekleştirildiğini, 1.500 lise öğrencisinin OSB’de faaliyet gösteren farklı sektörlerde ulusal ve uluslararası marka fabrikalara teknik geziler kapsamında gezerek üretim ve istihdam konularında bilgi sahibi olmalarının sağlandığını söyledi.

SAHAYA İNİYORUZ; HEDEFİMİZ KISA SÜREDE İŞSİZLİĞİ AZALTMAK

Hedeflerinin iş arayan vatandaşlarla iş insanlarını bir araya getirmek olduğunu bunun için sahada bizzat bu durumu değerlendireceklerini belirten Vali Kumbuzoğlu;  “Hedefimiz kısa sürede işsizliği azaltmaktır. Bu noktada kurumlar arası iş birliğini çok önemsiyoruz. Aksaray Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR ile koordineli çalışmalar yürüterek, hizmet kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalar yapacağız. Yine Güzelyurt, Ihlara ve Selime gibi turizm açısından stratejik önemi olan yerlerdeki çalışanlarımız için sertifikasyon odaklı kalifiye eleman eğitimlerine başlıyoruz. Sosyal yardımlardan yararlanan ancak istihdam edilebilir durumda olan vatandaşlarımıza, 2024 Nisan ayı itibariyle yıllık 240 milyon lira sosyal yardım desteği verdik.  Bundan daha önemlisi, Valiliğimizin yürüttüğü İş ve Sosyal Akademi Projemizle bu vatandaşlarımızın ilgi ve kabiliyetlerine uygun istihdam olanakları sunup, sosyal destek kaynaklarını daha verimli kullanacağız. İŞKUR Web Sitesindeki iş arama motoru kullanımını teşvik etmek için tanıtımlar yapacağız. Böylece, daha etkili ve sağlıklı bir iletişim kuracağız. Sektörelbazda düzenli olarak, iş insanlarımızla ve STK’larımızla bir araya geleceğiz. Onların da görüş ve taleplerini alacağız. Böylelikle; İnsan kaynaklarımızı daha verimli kullanmış, İstihdam imkanlarımızı artırmış, Aksaray ekonomisi için katma değer oluşturmuş olacağız” diye konuştu. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası