banner
Gündem

AFAD ekipleri kum fırtınasını önlemek için düğmeye bastı

aksaray-konya karayolunda kum firtinasindan dolayi meydana gelen kazalar bİtecek aksaray-konya karayolu”nun 5-30 kilometre arasında meydana gelen kum fırtınası nedeniyle karayolu üzerinde oluşan zincirleme trafik kazalarının önlenmesine yönelik arazi çalışmaları afad..

AFAD ekipleri kum fırtınasını  önlemek için düğmeye bastı
banner

aksaray-konya karayolunda kum firtinasindan dolayi meydana gelen kazalar bİtecek
aksaray-konya karayolu”nun 5-30 kilometre arasında meydana gelen kum fırtınası nedeniyle karayolu üzerinde oluşan zincirleme trafik kazalarının önlenmesine yönelik arazi çalışmaları afad müdürlüğü koordinatörlüğünde tamamlandı.
afad müdürlüğünce kum fırtınasının önlenmesi ve kum fırtınasını oluşturan toprak erozyonunun öncelikli olarak yok edilmesi, doğal ve endüstriyel rüzgar panellerinin oluşturularak bu bölgeye monte edilmesi, karayolu üzerindeki trafik güvenliğinin uygun uyarı ve sinyalizasyon yöntemleriyle sağlanması ile ilgili acil eylem planı hazırlanarak valilik makamına ve ilgili kurum kuruluşlara gönderildiği bildirildi.
ayrıca afad müdürlüğü ve gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğü koordinesinde karayolu üzerindeki kum fırtınasını önleyebilecek çözüm yolları aksaray ziraat odası başkanlığı, orman İşletme müdürlüğü, keçi koyun birliği başkanlığı, milli eğitim müdürlüğü, aksaray belediyesi, konya toprak su ve çölleşme ile mücadele araştırma enstitüsü müdürlüğü ve İl özel İdaresi genel sekreterliği katkılarıyla bir proje hazırlanacak. hazırlanacak olan ve 6 yıllık dönem içerisinde oluşturulacak proje konya ovası sulama projesi başkanlığı (kop)”na sunulacaktır.
İkişer yıllık dönemler halinde 6 yıllık planlanan proje 30 kasım 2018 tarihine kadar kop başkanlığına sunulacak olup, birinci dönek ödeneğinin 2018 yılı içerisinde aktarılması sağlanacaktır. proje 2018 yılı ikinci 6 aylık dönemde başlatılacak. (haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası