banner
Gündem

Akgün SGK hizmetlerini değerlendirdi

aksaray sosyal güvenlik İl müdürü (sgk) bilal akgün, yerel basın temsilcileri ile bir araya gelerek kurum çalışmaları hakkında bilgiler verdi. gazetecilere açıklamalarda bulunan akgün, vatandaşların ihtiyaç duydukları zamanlarda gerek müdürlüğe..

Akgün SGK hizmetlerini değerlendirdi
banner

aksaray sosyal güvenlik İl müdürü (sgk) bilal akgün, yerel basın temsilcileri ile bir araya gelerek kurum çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
gazetecilere açıklamalarda bulunan akgün, vatandaşların ihtiyaç duydukları zamanlarda gerek müdürlüğe gelerek, gerek telefonla ulaşarak, gerekse de dilekçe, alo 170 ve cİmer kanalıyla gerekli müracaatlarda bulunabileceklerini söyledi.  
‘104 bİn sİgortaliya
hİzmet verİyoruz”
kurumlarının sunduğu genel hizmetleri de değerlendiren akgün şöyle konuştu; “2021 yılı ekim ayı itibariyle aksaray sosyal güvenlik İl müdürlüğü olarak; 69 bin 333 tanesi 4/a, 21 bin 191 tanesi 4/b ve 14 bin 114 tanesi ise 4/c olmak üzere toplam 104 bin 415 sigortalıya hizmet sunmaktayız.
27 bin 739 tanesi 4/a, 22 bin 524 4/b, 6 bin 532 tanesi ise 4/c olmak üzere toplam 56 bin 183 emekli, 201 bin 950 tanesi bakmakla yükümlü olunan, 52 bin 228 tanesi ise genel sağlık sigortalısı olmak üzere bu kulvarda da toplam 412 bin 082 vatandaşımıza sürekli olarak hizmet sunmaktayız.
İşverenlerimizin, emekli olmak isteyen ya da emekli olan vatandaşlarımızın, uzun ve kısa vadeli sigorta kollarında bulunanlar ile genel sağlık sigortalısı olan tüm sigortalılarımızın iş ve işlemleriyle doğrudan alakadar olmaktayız.
2021 yılının ilk 9 aylık döneminde bin 715 tanesi 4/a sigortalılığı kapsamında, 3 bin 387 tanesi ise 4/b sigortalılığı kapsamında olmak üzere toplam 5 bin 102 sigortalının emeklilik işlemleri gerçekleştirilmiştir.
gerçekleştirilen bu işlemlerde vatandaşlarımızın müracaat tarihinden itibaren aylık bağlanmasına kadar geçen süreyi ifade eden ortalama aylık bağlama gün sayılarımız ise 4/a emeklilik işlemleri için 9 gün, 4/b emeklilik işlemleri içinse 7 gündür.
2021 yılının ilk 9 aylık döneminde 2 bin 250 vatandaşımızın emzirme yardımı,  bin 200 vatandaşımızın analık sigortası, 23 bin vatandaşımızın hastalık sigortası olmak üzere toplam 26 bin 350 vatandaşımızın kısa vadeli sigortalılık iş ve işlemleri gerçekleştirilmiştir. müdürlüğümüz bu işlemleri ortalama 2 günlük süre içerisinde tamamlamaktadır.
bununla birlikte vatandaşlarımızın hizmetlerinin tespiti kapsamında gerçekleştirilen hizmet bildirme işlemleri ise ortalama 3 gün içerisinde gerçekleştirilmektedir. yine aynı dönemde müdürlüğümüzde işlem gören yaklaşık 12 bin işveren dosyasına dair tüm iş ve işlemler gerçekleştirilmiştir. vatandaşlarımızın sigortalılığına dair şikâyetlerini değerlendirerek denetim ve incelemeler gerçekleştirilmiş, kayıt dışı istihdamla etkin bir şekilde mücadele edilmiştir.
2020 yılı itibariyle tüm kurumlarımızda başlayan dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında arşiv tarama servisi kurulması ve kağıt ortamında yer alan evrakın dijital ortama taşınması iş ve işlemlerinde 2021 yılının ilk altı aylık döneminde yüzde 138″lik bir artış performansı gösteren müdürlüğümüz, 81 İl müdürlüğü arasında kriterleri yakalayan İl müdürlüklerinden bir tanesi olmuştur.
genel sağlık sigortası sigortalılığı kapsamında genel sağlık sigortası tescil ve gelir testine müracaat bildirimi için 27 bin vatandaşımıza mektup gönderilerek bilgilendirme yapılmıştır.”

İl mÜdÜrlerİ karne uygulamasi
verilen hizmetlerin değerlendirilerek il müdürlüklerine karne verildiğini de ifade eden akgün, aksaray sosyal güvenlik İl müdürlüğü olarak 2021 yılı ilk dokuz aylık döneminde birinci olduklarını söyledi. daha sonraki dönemlerde dördüncü ve üçüncü gibi hep üst sıralarda yer aldıklarını ifade eden akgün, “hizmetlerimizle biz hep beş il müdürlüğü içerisinde yer almış bulunmaktayız” dedi. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası