banner
Gündem

Akıllı bisiklet 31 bin 257 kez kullanıldı

dinçer, gelecek yıl bisiklet istasyonu ile birlikte akıllı bisiklet sayını artıracaklarının altını çizerek sağlıklı bir yaşam için herkesi bisiklet kullanmaya davet etti kentte bisiklet kültürünü yaygınlaştırmak, sağlıklı yaşama ve çevre..

Akıllı bisiklet 31 bin 257 kez kullanıldı
banner

dinçer, gelecek yıl bisiklet istasyonu ile birlikte akıllı bisiklet sayını artıracaklarının altını çizerek sağlıklı bir yaşam için herkesi bisiklet kullanmaya davet etti kentte bisiklet kültürünü yaygınlaştırmak, sağlıklı yaşama ve çevre bilincine destek olmak amacıyla hayata geçirilen akıllı bisiklet sistemini (akbİs) 3 aylık süreçte 31 bin 257 kez kiralama usulü ile kullandı.

mevcut bisiklet yollarını yeniden revize ederek bisiklet yollarının alt ve üstyapısını yenileyen aksaray belediyesi ulaşım hizmetleri müdürlüğü ekipleri bisiklet yol ağına yeni güzergâhlar dahil etti.


konu hakkında açıklamalarda bulunan belediye başkanı dr. evren dinçer, şehir genelinde mevcut bisiklet yoluna 17 kilometre daha eklendiğini ve bu sayede bisiklet yolunun 32 kilometreye çıkarıldığını söyledi. yol güzergâhında istasyonların kurulacağı noktaların belirlendiğini ve ölçüm çalışmalarının yapıldığını söyleyen başkan dinçer, “hayata geçirdiğimiz akıllı bisiklet uygulama projemiz ile şehrimizde 32 kilometrelik bisiklet yol ağı bulunuyor. bu güzergâhta toplam 11 istasyonda 120 bisikleti vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. ayrıca her istasyona arızalanan bisikletler için tamir kiti yerleştirdik. geçtiğimiz ağustos ayının son haftasından bu yana uygulamaya konulan akıllı bisiklet sistemimiz her yaş grubu bireyden yoğun ilgi görüyor. bisiklet istasyon merkezimizin verilerine göre akıllı bisiklet uygulamasını bugüne kadar 31 bin 257 kez kullanıldığı tespit edildi. gün içerisinde istasyonlarımızda bekleyen bisiklet sayısı yok denecek kadar az. bu rakamlar projemizin yerinde bir uygulama olduğunu gösteriyor.  Şehrimizde bisiklet kullanımını teşvik etmek maksadı ile hayata geçirdiğimiz akıllı bisiklet sistemi sağlıklı, ekonomik, doğa dostu ve erişilebilirlik açısından da son derece kullanışlı bir ulaşım sağlıyor. hem güvenli olan hem de sağlıklı bir yaşam sunan bisiklet kullanımını şehrimizin tamamında yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz” dedi.


‘her projemİzde çevreye
ve doĞaya Önem verİyoruz”
aksaray belediyesinin çevreci belediye anlayışı ile birçok proje ortaya koyduğunu ve akıllı bisiklet uygulamasının da bunlardan bir tanesi olduğunu aktaran başkan dinçer, “biz her projemizde çevreye ve doğaya önem veriyoruz. çünkü geleceğe temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmak istiyoruz. günümüzde özellikle gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanılan bisiklet, motorsuz ulaşımda sürdürülebilirliğe önemli katkılar sağlıyor. bisikletler, emisyon ve ses kirliliği oluşturmaması bakımından çevresel sürdürülebilirliği gibi motorlu araçlar gibi trafik sıkışıklığına da neden olmuyor. bunun yanında bisiklet, düzenli egzersiz imkânı sunarak vatandaşlarımızın sağlığını olumlu etkiliyor” ifadelerini kullandı. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası