banner
Gündem

Akreditasyon süreci başarıyla tamamlandı

Öğretmenlik eğitim programları değerlendirme ve akreditasyon derneği (epdad), aksaray Üniversitesi (asÜ) eğitim fakültesi rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü”nün akreditasyonuna onay verdi. epdad, eğitim fakültelerinde niteliksel bir standart sağlamak ve öğretmen..

Akreditasyon süreci başarıyla tamamlandı
banner

Öğretmenlik eğitim programları değerlendirme ve akreditasyon derneği (epdad), aksaray Üniversitesi (asÜ) eğitim fakültesi rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü”nün akreditasyonuna onay verdi.

epdad, eğitim fakültelerinde niteliksel bir standart sağlamak ve öğretmen yetiştirmede kaliteyi arttırmak amacıyla çalışmalar yapıyor. bu kapsamda yükseköğretim kurumlarının, akademik ve alana özgü belirlenen standartları karşılayıp karşılamadığı değerlendiriliyor ve gerekli incelemelerin tamamlanmasının ardından ilgili yükseköğretim kurumuna akreditasyon hakkı veriliyor. 2021 yılı Şubat ayında asÜ eğitim fakültesi, rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü”nün akreditasyon işlemleri için girişimlere başladı. resmi yazışmalar, çevrim içi bilgilendirmeler ve yüz yüze toplantıların ardından 2022 ocak ayında epdad ekibi, asÜ”de saha incelemelerinde bulundu. bu incelemeler kapsamında ilgili bölüm, yürütülen faaliyetler, eğitim-öğretim faaliyetleri, yönetim ve kalite güvencesi, personel, öğrenciler, işbirliği ve fiziksel altyapı başlıklı yedi farklı standart alanına göre değerlendirildi. tüm incelemelerin, görüşmelerin ve değerlendirmelerin ardından epdad, akredite edilen programlara dair güncel listeyi kamuoyu ile paylaştı. tüm süreçleri başarıyla geçen asÜ eğitim fakültesi rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü, üç yıllık akreditasyon hakkı kazandı. rektör prof. dr. yusuf Şahin, sürecin her aşamasının titizlikle yürütüldüğünü ve ciddi bir emekle akreditasyon hakkının elde edildiğini söyledi. katkı sağlayan herkese teşekkür eden Şahin, eğitim-öğretimin niteliğini arttırmaya dair çalışmaların devam edeceğinin altını çizdi.

asÜ”de akreditasyon çalışmaları, diğer fakülte ve bölümleri de kapsayacak şekilde genişletilecek. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası