banner
Gündem

Aksaray cevizi tescilleniyor

ağaçören cevizinin aksaray”ın marka değeri ürünleri arasında en önemlilerinden olduğunu vurgulayan vali aydoğdu; aksaray”ın değerlerini en iyi şekilde tanıtacaklarını söyledi aksaray valisi hamza aydoğdu, incelemelerde bulunmak üzere ağaçören ve sarıyahşi..

Aksaray cevizi tescilleniyor
banner

ağaçören cevizinin aksaray”ın marka değeri ürünleri arasında en önemlilerinden olduğunu vurgulayan vali aydoğdu; aksaray”ın değerlerini en iyi şekilde tanıtacaklarını söyledi aksaray valisi hamza aydoğdu, incelemelerde bulunmak üzere ağaçören ve sarıyahşi İlçelerini ziyaret etti. İlçelere atanan kaymakamlara hayırlı olsun dileğinde bulunan vali aydoğdu, ilçelerin sorun ve ihtiyaçları ile ilgili bilgi aldı. cevizi ile ünlü ağaçören ilçesinde 170 dönüm üzerine kurulu ceviz bahçesini de gezen aydoğdu, 28-30 ekim tarihleri arasında ilçede ceviz festivali yapılacağını ve ceviz ile yapılan bütün ürünlerin bu festivalde sergileneceğini söyledi.
vali aydoğdu, beraberinde İl Özel İdaresi genel sekreteri yüksel çelik, milli eğitim müdürü hacı Ömer kartal, tarım İl müdürü bülent saklav, kültür ve turizm müdürü mustafa doğan, çalışma ve İş kurumu müdürü mahmut akkuş ile ağaçören İlçesini ziyaret etti. İlçe kaymakamı mehmet ali semiz, belediye başkanı yaşar bekleviç, ağaçören İl genel meclis Üyesi cebrail doğan, ilçe birim amirleri tarafından karşılanan vali hamza aydoğdu, ilçe kaymakamlığını ziyaret etti. göreve kısa süre önce başlayan kaymakam mehmet ali semiz”e hayırlı olsun dileğinde bulunan vali aydoğdu, ilçenin sorun ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.
ağaçören kütüklü göleti ve çevresinde incelemelerde bulunan aydoğdu, gölet etrafına ‘millet bahçesi” yapılması için gerekli düzenleme ve projeler hususunda istişarelerde bulundu. aydoğdu, ortaköy göleti çevresinde yapılan millet bahçesi örneğinin burada da uygulanabileceğini belirterek proje çalışmalarının başlatılması talimatını verdi.
‘cevİzde coĞrafİ İŞaret
alinmasi çok Önemlİ”
aydoğdu, camili köyü yılmazlar mahallesinde fevzi yalman ve Ümit kılıçoğlu”nun üreticiliğini yaptığı 170 dönüm arazi üzerinde 5 bin ceviz ağacının bulunduğu bahçede de incelemelerde bulundu. cevizi ile meşhur ilçede yüzlerce dönüm arazide yeni ceviz bahçeleri oluşturulduğunu, aroması, mineral içeriği ve yağ oranı gibi özellikleri ile türkiye”de tanınan ağaçören cevizinin festivalinin yapılacağını ifade eden vali aydoğdu, gerçekleştirilecek festival ile ilgili bilgi aldı. ağaçören cevizine coğrafi işaret alınmasının çok önemli olduğunu belirten vali aydoğdu, İl kültür ve turizm müdürü mustafa doğan”a bu konuda çalışmaları hızlandırması talimatını verdi.  (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası