banner
Gündem

‘Aksaray hızla büyüyen bir şehir’

sanayi ve teknoloji İl müdürü refik tezcan, aksaray uluırmak mesleki ve teknik anadolu lisesinde yerel ve ulusal medya temsilcileri ile buluştu. aksaray”da sanayi ve teknoloji alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi..

‘Aksaray hızla büyüyen bir şehir’
banner

sanayi ve teknoloji İl müdürü refik tezcan, aksaray uluırmak mesleki ve teknik anadolu lisesinde yerel ve ulusal medya temsilcileri ile buluştu.
aksaray”da sanayi ve teknoloji alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren tezcan, “sanayi ve teknoloji bakanlığı ile hem günümüz hem de gelecekteki sanayi yatırımlarının projeksiyonunu çizmek, stratejilerini belirlemek için çalışmalar yürütüyoruz. bu noktada envanter çalışmalarını yaparak ülkede hangi sanayi yatırımlarının öne çıktığını belirlemek adına faaliyetlerde bulunuyoruz.  aynı çerçevede bilim ve teknoloji alanında da çalışmalarımız sürüyor” dedi.
tezcan, türk patent ve marka kurumu, tobb, kosgeb, kalkınma ajansı, ahİler, tÜbİtak, tse gibi kurumların sanayi ve teknoloji bakanlığı”na bağlı olduğunu söyledi. tezcan, “İl müdürlüğü olarak sanayi yatırımlarının izlenmesi, değerlendirilmesi hem de osb”lerin kurulma ve denetim noktalarında faaliyetler yürütüyoruz. bakanlığımıza bağlı diğer kurumlar ise destek mekanizmalarımız diyebiliriz. sanayi ve teknoloji bakanlığı”nın yürüttüğü faaliyetler içerisinde denetim mekanizmasının en büyüğünü biz oluşturuyoruz. 8 ayrı kategoride bin 600 çeşit sanayi ürünü, piyasaya arz edilmesi noktasında denetimlere tabii tutuluyor. aynı zamanda tüm ölçü aletlerinin denetimleri ve muayeneleri il müdürlüğümüz tarafından yapılıyor. elektrikli aletlerden, asansöre kadar sanayi ürünlerinin denetimini yapıyoruz. aynı zamanda hazır ambalaj denetimi dediğimiz, ürünlerin ambalajlarının gram denetimlerini de yapıyoruz. bu denetimler her yıl düzenli olarak yapılmaktadır. herhangi bir usulsüzlükte gerekli cezai işlem uygulanmaktadır” diye konuştu.
sanayi ve teknoloji İl müdürü bünyesinde teknoloji alanında kamu, üniversite ve sanayi işbirliği kurullarının oluşturulduğunu dile getiren tezcan, “sanayinin gelişmesi ve kalıcı bir ekonomik yapıya bürünmesi için üniversite ile iş birliği faaliyetlerinin yapılması teşvikinde bulunduk. bakanlığımızın destekleri il müdürlüğü üzerinden değil, tÜbİtak gibi kurumların üzerinden yapılmaktadır” dedi.
tezcan, aksaray”ın sanayi boyutu ile tr-71 bölgesinde son 10 yıl içerisinde çok hızlı büyüyen bir il olduğunu söyledi. türkiye”de osb büyüklüğü içerisinde aksaray”ın 14.sırada olduğunu dile getiren tezcan, “osb”de 248 işletmemiz bulunuyor. Önümüzdeki sene bu rakamların 400″ü geçmesini bekliyoruz. 3″üncü genişleme alanı ile yaklaşık 20 bin kişi çalışma olanağı bulacak. osb”de şu anda 12 bin 500 kişi çalışıyor. büyük firmaların şehrimizde olması büyük bir avantaj. bizlerde çalışmaların değerlendirme ve izlenimlerini yaparak firmalara yardımcı oluyoruz” ifadelerini kullandı.
Üniversite bünyesinde teknoloji araştırma merkezlerinin (teknokent) kurulduğunu kaydeden tezcan şöyle konuştu:” firmalar yaptıkları ar-ge çalışmalarını üniversite iş birliğinde yürütüyor ve bunların üretime dönüşmesi için faaliyetler başlayacak. ruhsatlandırma işlemlerini de yılbaşından sonra yapacağız. bu sayede hem üniversitemiz hem de sanayimizin gelişmesine katkı sunacağımızı düşünüyoruz.” foto- haber:erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası