banner
Gündem

Aksaray REİS’i bağrına bastı

cumhurbaŞkani recep tayyİp erdoĞan aksaray”da halka hİtap ettİ cumhurbaŞkani recep tayyİp erdoĞan aksaray”da halka hİtap ettİ cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan aksaray belediyesi tarafından düzenlenen mahalle İftarı programı ve partisinin aksaray”da..

Aksaray REİS’i  bağrına bastı
banner

cumhurbaŞkani recep tayyİp erdoĞan aksaray”da halka hİtap ettİ cumhurbaŞkani recep tayyİp erdoĞan aksaray”da halka hİtap ettİ

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan aksaray belediyesi tarafından düzenlenen mahalle İftarı programı ve partisinin aksaray”da düzenlediği miting programı için aksaray”a geldi.
cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan”ı sağlık bakanı recep akdağ, aksaray valisi aykut pekmez eşi yeşim pekmez, ak parti grup başkan vekili İlknur İnceöz, aksaray milletvekilleri cengiz aydoğdu, mustafa serdengeçti, aksaray belediye başkanı haluk Şahin yazgı, cumhuriyet başsavcısı ramazan akın, adli yargı adalet komisyonu başkanı seyfullah sarıgül, İdare mahkemesi başkanı osman erkan, aksaray Üniversitesi rektörü prof.dr. yusuf Şahin, emniyet müdürü ali karabağ, jandarma komutanı albay fuat anık ve protokol üyeleri tarafından karşılandı.
cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan partisinin 15 temmuz milli İrade meydanında düzenlediği miting programında vatandaşlara hitap etti.
“her gÜn krİzlerle, kaoslarla
boĞuŞan bİr tÜrkİye yok artik”
aksaray mitinginde türkiye”de yaşanan o müthiş değişim ve dönüşümü meydanı hınca hınç dolduran kalabalığa anlatan cumhurbaşkanı erdoğan 40 yılı aşkın süredir siyasetin içerisinde milletin desteği, allah”ın lütfuyla gece gündüz demeden ülkeye hizmet etmeye çalıştıklarını belirterek, siyasete başladıkları günden bu yana hem türkiye”de hem de dünyada pek çok şeyin değiştiğine dikkat çekti. “artık ülkemizde evlatlarımız ideolojik kamplaşmalar üzerinden birbirine silah çekmiyor, kurşun sıkmıyor. sırf farklı görüşe mensup insanlar oturuyor diye bir gece vakti ansızın kahvehanelere bombalar atılmıyor” sözleriyle bu değişime işaret eden cumhurbaşkanı erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “yağ, şeker, un, çay gibi temel ihtiyaç malzemelerini temin etmek için vatandaşlarımız saatlerce, chp”nin yönetimlerinde olduğu gibi, kuyrukta beklemek zorunda kalmıyor. darbe ortamı oluşsun diye gençlerimizin ellerine birileri tarafından silah tutuşturulmuyor. sabahtan akşama fiyatların değiştiği, enflasyon oranlarının yüzde 120″leri bulduğu, her gün krizlerle, kaoslarla boğuşan bir türkiye yok artık. bize ve milletimize asla yakışmayan bu kötü manzaraların tamamını allah”a şükür ülkemiz geride bıraktı.”
“dÜnÜ bİlmeden bugÜnÜ
anlamak mÜmkÜn deĞİldİr”
Özellikle merhum Özal ve erbakan gibi siyasetçilerin emeğiyle ve dirayetli çalışmalarıyla türkiye”nin toplumsal barış ve ekonomik kalkınma yolunda önemli mesafeler aldığını vurgulayan cumhurbaşkanı erdoğan “Ülkemiz prangalarını ancak bu siyasetçilerin döneminde kırmaya başladı. Öte yandan milletimiz asıl yatırım, kalkınma ve demokrasi hamlesini ak parti iktidarları döneminde gördü. türkiye on yıllardır hasretini çektiği reformlara bizim dönemimizde kavuştu” dedi.
 “hafıza-ı beşer nisyan ile maluldür” sözüne atıfla insanoğlunun unutkanlığına vurgu yapan cumhurbaşkanı erdoğan “İnsanoğlu unutur, bunu kabul edeceğiz. dünü bilmeden bugünü anlamak mümkün değildir. İçinde bulunduğumuz durumu kavramanın en güzel yolu, mevcudu geçmişle mukayese etmektir. ne kadar mesafe aldığımız ölçmenin yolu, ara ara şöyle dönüp geriye bir bakmaktır” şeklinde konuştu.
cumhurbaşkanı erdoğan, “beş on sene önce yaşadığımız hadiseleri gözümüzün önüne getirdiğimizde son 16 senede türkiye”nin ne kadar büyük bir destan yazdığını çok daha iyi görüyoruz” dedi. cumhurbaşkanı erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “ak parti türkiye”sinde doğan, bizim dönemimizde hayata adımını atan, gerçek demokrasiyle yine bizim dönemimizde tanışan gençlerimizin bu karşılaştırmayı özellikle ve muhakkak yapması gerekiyor. ak parti olarak, ekonomi, sağlık ve yatırımlar yanında, bu millete en büyük hizmetimizin hak ve özgürlükler başlığında olduğuna inanıyorum.”
‘16 yillik karnemİzİ anlatiyoruz ‘
cumhurbaşkanı erdoğan, göreve geldiklerinde üniversite kapılarında başörtüsünden dolayı gözyaşı döken kızlar olduğunu anımsatarak, kendi kızlarının da bu nedenle, oğullarının ise imam hatiplilere getirilen katsayıdan dolayı türkiye”de okuyamadığını anımsattı.
çocuklarını mecburen yurt dışına göndermek durumunda kaldığını dile getiren erdoğan, "elin topraklarında benim kızlarım başörtüsüyle okudu, üniversiteyi bitirdi ve dünyanın en saygın üniversitelerini bitirdiler, aynı şekilde oğlum en saygın üniversiteyi bitirdi ama gel gör ki öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya, kendi ülkemde benim kızlarım üniversiteye gidemedi. bu garipliği yaşadık mı bu ülkede? yaşadık." dedi.
kılık kıyafetinden dolayı okuluna gidemeyen, mesleğini yerine getiremeyen on binlerce vatandaşın sorunuyla karşılaştıklarını vurgulayan erdoğan, şunları kaydetti: "liseler arasında ayrım yapan, katsayı uygulamasıyla meslek liselerinde, imam hatiplerde okuyan gençlere zulmeden bir devlet anlayışıyla karşı karşıya olduk. kimdi? chp, chp zihniyeti. ama şimdi, aman ya rabbim yalan yanlış “ben böyle şeyler yapmam” diyen bir aday çıkarmışlar ortaya. ya biz sizin cemaziyel evvelinizi biliyoruz. dürüst ol dürüst. sen ne kadar yalan söylersen söyle biz bunu yutmayız. İmam hatibe gitseymiş o da cumhurbaşkanı olurmuş. geç o işi geç. Öbür taraftan da diyor ki “İmam hatipli gençler, üniversiteye gitme şansınız az.” bunu da söylüyor. sana ne. ondan sonra da öbür türlü konuşuyor. elhamdülillah bu ülke bir imam hatip mezunu cumhurbaşkanını da başbakanı da gördü. bunun kararını kim veriyor? bunun kararını millet veriyor, millet ama bunlar millete inanmıyor ki."
cumhurbaşkanı erdoğan, bu kötü tablo karşısında korkuya kapılmadıklarını ve mazeret üretmediklerini belirterek, "birileri gibi sorunları çözmek, çözüme kavuşturmak yerine halının altına süpürenlerden de olmadık. milletimizin hayır duasını aldığımız bu yolculukta emanetin hakkını vermek için hemen çalışmaya başladık." dedi.
vatandaşı devlete hasım gören bir zihniyet yerine, vatandaşına hizmetkar olan devlet düşüncesini iktidara getirdiklerini vurgulayan erdoğan, ayrım yapmadan tüm vatandaşları kucaklamaya çalıştıklarını belirtti.
başörtülü, başörtüsüz ayrımına da bir son verdiklerini aktaran erdoğan, "kılık kıyafet üzerindeki baskıları kaldırarak, tüm gençlerimizin istedikleri kıyafetle üniversiteye gidebilmelerine imkan sağladık. tüm gençlerimizi kucakladık. bugün artık genç kızlarımız, üniversite kapılarından boynu bükük dönmek zorunda kalmıyor. bugün başı açık, başı örtülü, yargıda, emniyette, devletin bütün kademelerinde çalışıyor mu, çalışıyor. evet sayın İnce, özgürlük bu. lafla olmuyor, icraatla oluyor." diye konuştu.
alandakilere, "sayın İnce buraya geldi mi? ne konuştu burada, ne anlattı?" diye soran erdoğan, "ne anlatacak ki aksaraylıya, ne anlatabilir? İşte aksaray burada." dedi.
genç kızların artık üniversiteye gittiklerinde ikna odalarında eli sopalı mürebbiyelerle karşılaşmadıklarını belirten erdoğan, o ikna odalarında bulunanlardan birinin de chp”nin milletvekili olduğunu söyledi.
erdoğan, meslek liselerine giden gençlerin, artık katsayı endişesi taşımadığına da işaret ederek, "İnancının gereğini yerine getiren insanlarımız, artık dışlanma, ötelenme, ötekileştirme kaygısı taşımıyor. hamdolsun bunların hepsi aşıldı. Şimdi yeni bir dönem; bu yeni dönemde, sosyal yaşamdan siyasi alana, eğitimden basın yayın hayatına kadar türkiye, tarihinde hiç tecrübe etmediği bir özgürlük ortamını yaşıyor. İmtiyazları elinden alınanlar dışında, türkiye”nin geldiği noktadan şikayet eden var mı? kendilerini milletin üstünde görenler dışında, yeni türkiye”den muzdarip olan kimse de yok." ifadelerini kullandı.
türkiye”nin, her alanda özellikle de hak, adalet ve özgürlükler noktasında çok büyük mesafe kat ettiğine dikkati çeken erdoğan, "Ülkemiz öyle bir mesafe kat etti ki; daha düne kadar “imam hatipler kapatılsın” diye ortalığı ayağa kaldıranlar, bugün bakıyorsunuz, oy için bile olsa, imam hatibe gitmediği için hayıflanıyor. daha dün kızlarımıza okuması için başka ülkeleri işaret edenler, bugün o kızlarımızla fotoğraf vermek için sıraya giriyor. daha dün “bidon kafalı, makarnacı, göbeğini kaşıyan adam” diye milleti aşağılayan o chp zihniyeti, bugün sizin oyunuzu almak için kırk takla atıyor." diye konuştu.
‘bunlar ÜzÜm yemenİn deĞİl,
baĞciyi dÖvmenİn peŞİndeler”
chp”nin cumhurbaşkanı adayı muharrem İnce”nin, "dedem beni de imam hatibe yazdırsaydı, bugün cumhurbaşkanıydım" sözlerini hatırlatan erdoğan, şöyle devam etti: "aynı şahıs, gerçekleri çarpıtma pahasına, imam hatip okullarına iftira etmekten de çekinmiyor. geçenlerde çıkmış, bu okulların doluluk oranı yüzde 35, israf yapılıyormuş. bula bula israf olarak imam hatip okullarını bulmuş, anlaşılan yine birileri bunu telefonda işletmiş. zira basit bir araştırma yapsa, bu okulların doluluk oranının, diğer okullarımızla aynı, hatta daha fazla olduğunu görür. gelen telefonlara itibar edeceğine milli eğitim bakanlığına telefon açıp sorsa, doluluk oranının çok daha fazla olduğunu görür. ama bunların hakikati öğrenmek gibi dertleri yok. bak benim vatandaşım biliyor. pensilvanya”ya sor pensilvanya”ya, feto söyler sana doğrusunu. bunlar üzüm yemenin değil, bağcıyı dövmenin peşindeler. bunların amacı, türkiye”yi, baskının ve korkunun kol gezdiği 28 Şubat”ın o kötü günlerine geri döndürmek. bunların asıl gayesi, darbecilerin yapamadığını şark kurnazlıklarıyla, laf cambazlıklarıyla hayata geçirmek."
‘ben sİze aŞiĞim. aŞkina koŞan yorulmaz”
erdoğan, alandakilere, "24 haziran”da vakit birlik, dirlik, aksaray ve türkiye vakti diyor muyuz?" diye sordu.
aksaraylılara duyduğu sevgiyi dile getiren erdoğan, şunları kaydetti:  "ben size aşığım. aşkına koşan yorulmaz. onun için de yorulmak nedir bilmiyoruz. siyasette hiçbir başarısı olmayan, elif görse mertek zanneden, milletten, ülkenin gerçeklerinden habersiz her telefona inanan bu şahısla bizim kaybedecek vaktimiz yok. allah aşkına, bu ülkeye cumhurbaşkanı olanın bir tecrübesi, bir deneyimi gerekmez mi? bu çırak bile değil. çırağa dükkan teslim edilir mi? sizin karşınızda çıraklığını geride bırakmış, kalfalığında belediye başkanlığını İstanbul”da yapmış, ustalığını başbakanlıkta türkiye”de yapmış, cumhurbaşkanlığında ustalık devam ediyor ama şimdi sizden ben “baş ustalık” için icazet istiyorum. buna var mıyız? bunların, ülkeyi yönetme, böyle bir kabiliyetleri, bu ülkeye hizmet etme gibi bir dertleri yok."
erdoğan, "dik dur eğilme" sloganları üzerine, beşer planında kimsenin önünde eğilmediğini, sadece allah”ın huzurunda rüku ve secdede eğildiğini belirtti.
‘partİsİnde dahİ baŞari saĞlayamayan
bİrİnİn Ülke yÖnetİmİne talİp olmasi komİk”
chp”nin, tüm hesabı, kendi partilerindeki iktidar mücadelesine göre yaptıklarına işaret eden erdoğan, "Şu an verdikleri mücadele cumhurbaşkanlığı için değil, chp genel başkanlığı için. artık kendi seçmenlerini dahi güldüren komikliklerin asıl gayesi budur. allah”ın izniyle, 24 haziran akşamı sandıktan çıkacak neticeyle, aksaray”la beraber tüm türkiye, bu kifayetsizlere hak ettikleri dersi verecektir. kendi partisinde dahi başarı sağlayamayan birinin ülke yönetimine talip olması komiktir, hatta trajikomiktir. biz elbette karşımızdaki bu çapsızlarla yarışmıyoruz, ak parti olarak kendi kendimizle, kendi projelerimizle yarışıyoruz."diye konuştu.  oğuzhan demiray”ın haberi

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası