banner
Gündem

Aksaray son 30 yılın en az yağış alan şehri

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden elde edilen verilere göre Aksaray son 30 yılda en az yağış alan iller arasında birinci sırada yer aldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son 30 yılda metrekareye düşen yağış..

Aksaray son 30 yılın en az yağış alan şehri
banner

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden elde edilen verilere göre Aksaray son 30 yılda en az yağış alan iller arasında birinci sırada yer aldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son 30 yılda metrekareye düşen yağış miktarlarını gösteren bir çalışma yaptı. Yapılan çalışma ile Aksaray’da metrekareye toplam 349.2 metreküp yağış düştüğü tespit edildi.

Aksaray’da bu yağışların 119 metreküpü ilkbaharda, 42 metreküpü yaz aylarında, 69.8 metreküpü sonbaharda ve 117.4 metreküpü kış aylarında ölçüldü. Bu verilere göre 81 il arasında en az yağış alan il Aksaray oldu.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, suyun tasarruflu kullanılması için sık sık uyarılarda bulunduklarını ve tasarruflu su kullanımı konusunda birçok proje geliştirdiklerini ifade etti.

İçme suyu şebeke hatlarında yapılan yenilemeyle su kaçaklarının önlenmesini sağladıklarını kaydeden Dinçer, “Asbest boru değişimiyle içme suyunun kalitesi arttığı gibi kayıp kaçakların da önüne geçilmişti. İçme suyu altyapısında yapılan yenileme ile günlük 4 bin tona yakın su tasarrufu sağlanıyor. Yanı başımızda bulunan Tuz Gölü’nün bu denli hızla küçülmesi ve yağış miktarlarının düşmesi nedeniyle su tasarrufuna daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Su tasarrufu ile ilgili göreve geldiğimiz günden beri artık ömrünü tamamlamış ve su sızdıran asbest boruları büyük oranda sağlıklı borularla değiştirdik bu sayede günlük 4 bin ton su tasarrufu sağladık. Yine vatandaşlarımızı su tasarrufu hakkında bilinçlendirmek için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu tip faaliyetlerle bilgilendirme yaparak su tasarrufu noktasında bilinçlendiriyoruz. Vatandaşlarımızın da evlerinde suyu tasarruflu kullanmaları için duyarlı davranması gerekiyor” dedi. (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası