banner
13

Aksaray yılın 12 ayında ziyaretçilerini büyülüyor

aksaray karla beyaz örtüye bürünen doğal güzellikleri ile yılın 12 ayı yerli ve yabancı ziyaretçilerini ören yerlerinde ağırlamayı sürdürüyor. kış mevsiminde ihlara vadisi, hasandağı, narlıgöl, selime katedrali karlı manzaraları  ile..

Aksaray yılın 12 ayında ziyaretçilerini büyülüyor
banner

aksaray karla beyaz örtüye bürünen doğal güzellikleri ile yılın 12 ayı yerli ve yabancı ziyaretçilerini ören yerlerinde ağırlamayı sürdürüyor. kış mevsiminde ihlara vadisi, hasandağı, narlıgöl, selime katedrali karlı manzaraları  ile kartpostallık görüntüler  ortaya koyuyor.
doĞaseverlerİn gÖzdesİ: hasandaĞi
anadolu”nun ortasında bulunan ve kapadokya”nın oluşmasını sağlayan sönmüş volkanik dağ hasandağı”nda son günlerde etkili olan yağışın ardından kar kalınlığı yüksek kesimlerde 80 santimetreye ulaştı. kamp için dağın eteklerine çadır kuran doğaseverler renkli görüntüler oluşturdu. kamp severler hem doğanın hem de karlı havanın tadını çıkararak aksaray”da unutulmaz bir gün yaşadı.


 vadİyİ yaklaŞik 12 ayda
 500 bİn kİŞİ zİyaret ettİ
kaya oyma kemanları, onlarca kiliseler ve bitki örtüsüyle her mevsim ziyaretçileri kendisine hayran bırakan 14 kilometre uzunluğundaki ihlara vadisi”ne 394 basamaklı merdivenle iniliyor. aksaray”ın güzelyurt ilçesindeki ihlara vadisi”yle başlıyor. bu nedenle de özellikle kapadokya bölgesine gezmeye giden yerli ve yabancı turistler vadiyi yılın son günlerinde de uğramayı unutmuyor.
amerika”dan gelen cemi stil, “ihlara vadisi”ne ilk gelirken bizleri ihtişamı ile hasandağı karşıladı. hasandağı”nı görünce inanamadım ve bulut zannettim. türkiye”de böyle doğa ile iç içe bir yerin olduğunu bilmiyordum. görerek ve gezerek yaşadım. 10 bin kilometre yol gelmeme değdi” dedi. 
foto-haber:erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası