banner
Gündem

Aksaray’a sarı renk yakışmadı

aksaray İç anadolu”da aŞilamada sari lİstede yer alan tek İl olarak kaldi sağlık bakanlığı”nın verilerine göre yaklaşık 427 bin nüfusa sahip aksaray”da son açıklanan vaka haritasında vaka sayısı 100 binde..

Aksaray’a sarı renk yakışmadı
banner

aksaray İç anadolu”da aŞilamada sari lİstede yer alan tek İl olarak kaldi sağlık bakanlığı”nın verilerine göre yaklaşık 427 bin nüfusa sahip aksaray”da son açıklanan vaka haritasında vaka sayısı 100 binde 99,52″ye yükseldi.

vaka sayılarının yükselişe geçtiği şehirde aşılamanın az olması dikkat çekiyor. aşı haritasında İç anadolu bölgesinde tek sarı renkli il olan aksaray”da yetkililer aşılanmaya dikkat çekti.

koronavirüsün neredeyse iki yıldır hayatımızda olduğunu kaydeden aksaray eczacılar odası başkanı fatih Özçiftçi, pandemiden kurtulmanın yolunun aşıdan geçtiğini söyledi.  virüsün çeşitli varyantlar ile sürekli kendini değiştirdiğini ifade eden Özçiftçi, ” salgın tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla artmaya devam ediyor. pandemiden kurtulmanın en önemli yolu ise aşıdan geçiyor. aşılamayı ne kadar çabuk yaparsak virüsten de o kadar çabuk kurtuluruz. Ülke genelinde doğu illeri hariç, diğer şehirlerimiz mavi kategoriye dönmüşken, aksaray olarak ülkemizin tam ortasında sarı renkte kaldık. aşılama hızımızın artması gerekiyor. bizde eczanelere gelen vatandaşlarımıza aşı olmaları ve hatırlatma dozlarını yaptırmaya davet ediyoruz. aşı karşıtları lütfen bilimsel olmayan gerçek dışı bilgilere inanmasınlar. aşılarımız her türlü güvenli. vatandaşlarımız aile sağlığı merkezleri ile hastanelerde aşılarını olabilirler” dedi.

‘omİcron” varyanti
 çok hizli bulaŞiyor
 virüsün kış mevsiminde daha çabuk yayıldığını söyleyen Özçiftçi, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özçiftçi sözlerini şöyle sürdürdü: “biz anadolu insanlarıyız. Şehrimizde vatandaşlarımız akşam misafir ağırlama ve oturmaya gider. gün içinde de kadınlar bir araya gelerek evlerde toplanır. bunlar virüsün yayılma hızını artırmaya başladı. ‘omicron” varyantı ise çok hızlı bulaşıyor. birde son günlerde grip (influenza) vakalarında da artış var. Şehrimiz 4 tane pik gördü. böyle gidersek, omicron varyantının hızlı bulaşması ile birlikte 5″inci piki göreceğiz gibi gözüküyor. eczanelere gelen hastalarımızın maske takmayı unuttuğunu görüyoruz. hatta uyardığımızda da bazen tepki ile karşılaşıyoruz. salgından kurtulmak için maske ve mesafeye devam etmekten ve aşı olmaktan başka şansımız yok” diye konuştu.  foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası