banner
Gündem

Aksaray’da ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ anıldı

Aksaray ‘da ’15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolayısıyla binlerce kişi 15 Temmuz Meydanı’nda buluştu.15 Temmuz darbe girişimin 6’ncı yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Aksaray’da da anma..

Aksaray’da ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ anıldı
banner

Aksaray ‘da ’15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolayısıyla binlerce kişi 15 Temmuz Meydanı’nda buluştu.15 Temmuz darbe girişimin 6’ncı yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Aksaray’da da anma etkinlikleri düzenlendi. 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda genç, yaşlı, kadın, erkek binlerce kişi birlik ve beraberlik sloganları attı, 15 Temmuz’da vatan için canını feda eden şehitleri andı.
Aksaray Belediyesi Mehteran Takımı alana kurulan platformda konser verdi. Ardından İstiklal Marşı okundu, 15 Temmuz’a ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından tüm şehitlere dua edildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularınca Aksaray Şehitliğinden yürüyüşle getirilen Türk bayrağı Vali Hamza Aydoğdu’ya teslim edildi.

BİZİM MİLLETİMİZ ZORDA KALINCA ÇANAKLALE RUHUNU HAREKETE GEÇİRİYOR

Aydoğdu, burada gazetecilere, 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçtiğini hatırlattı.

Kentte düzenlenen etkinliklerle tüm şehitleri andıklarını aktaran Aydoğdu, şöyle konuştu: “Özelde 15 Temmuz ancak tüm şehitlerimizi dualarla yad ettik, mezarlarını ziyaret ettik. Bizim milletimiz zorda kaldığı anda Çanakkale ruhunu harekete geçiriyor. Yapması gereken her şeyi ölçülü ve dengeli bir şekilde yapıyor. 15 Temmuz’da da böyle oldu. Türk Milleti feraseti, imanıyla bu hain kalkışmayı bastırdı. Cenabı Allah bizlere böyle günleri ve geceleri bir daha yaşatmasın. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum.”

TÜRK MİLLETİ ASLA BÖLÜNMEZ VE PARÇALANAMAZ

Belediye Başkan Evren Dinçer ise 15 Temmuz’da şehit olan vatandaşlara rahmet diledi. 15 Temmuz’un unutulmaması gerektiğine dikkati çeken Dinçer, “Rabbim bir daha Türkiye’ye 15 Temmuz’lar yaşatmasın. Tarih bunu göstermiştir ki Türk Milleti asla bölünmez ve parçalanamaz. Bu vatanın evlatları her zaman devletlerine sahip çıkmıştır. Bundan sonra da bu böyle devam edecek. Bunu tüm dünyaya 15 Temmuz’da gösterdik. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece asla bu tür girişimlere boyun eğmeyecek.” diye konuştu.

Anma etkinliklerine Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Aksaray Milletvekilleri; Cengiz Aydoğdu ve Ramazan Kaşlı, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, MHP İl Başkanı Mustafa Çölkesen ile çok sayıda  vatandaş katıldı.  Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası