banner
Spor

Aksaray’da 8 bin öğrencinin yetenek taraması yapılacak

gençlik ve spor bakanlığı ve milli eğitim bakanlığının ortaklaşa hayata geçirdiği gençlerin spora yönlendirilmesi ve sportif yetenek tarama projesi aksaray”da sürüyor. dağılganspor tesislerinde öğrencilerin boy, kilo ölçümü, yapıldıktan sonra kulaç..

Aksaray’da 8 bin öğrencinin  yetenek taraması yapılacak
banner

gençlik ve spor bakanlığı ve milli eğitim bakanlığının ortaklaşa hayata geçirdiği gençlerin spora yönlendirilmesi ve sportif yetenek tarama projesi aksaray”da sürüyor.

dağılganspor tesislerinde öğrencilerin boy, kilo ölçümü, yapıldıktan sonra kulaç uzunluğu, esneklik, sıçrama, geriye sağlık topu fırlatma, kavrama kuvveti, 20 metre sürat ve çeviklik testleri gerçekleştiriliyor. aksaray gençlik ve spor İl müdürlüğü koordinesinde il merkezi tarafından yaklaşık 8 bin öğrencinin taranması tek tek yapılıyor.

aksaray gençlik spor İl müdürlüğü atletizm antrenörü orhan kahraman, projenin 8 branşta yürütüldüğünü söyledi. kahraman, “çalışma bakanlığımızın projesi olan yetenek taraması 8 branşta yapılıyor. çocuklarımızın boy ve kilolarını ölçerek başlıyoruz. esneklik testi, kulaç uzunluğu, el kuvveti, çift ayak dikey sıçrama, çeviklik testi ile 20 metre koşusu yaptırıyoruz. Şehrimizde yaklaşık 8 bin, 5″inci sınıf öğrencisi var. 2010 – 2011 doğumlu çocukların taramasını yapıyoruz. bunları tamamlayınca bir alt sınıf olan 4″üncü ve 3″üncü sınıflara da uygulayacağız. 5 ve 4″üncü sınıf öğrencilerinin tarama testini pandemi nedeni ile yapamadığımız için şu anda önceliği onlara veriyoruz. türkiye genelinde 4 milyon öğrencimize test yapılıyor. yaklaşık 23 antrenör ve 10 öğretmenizle bu işi yapıyoruz” dedi.

‘olİmpİyatlara alt

yapidan sporcu

yetİŞtİreceĞİz”

taramalar ile öğrencilerin hangi spor dalına daha yatkın olduğunu tespit ettiklerini belirten kahraman şöyle konuştu: “çeviklik testi ile çocuğumuzu takım sporlarına, sürat yaparak atletizm gibi branşlara, el pençe kuvveti ile hentbola, dikey sıçrama ile basket ve voleybola, kulaç ve boy uzunluğu ile yüzmeye yönlendiriyoruz. 4 ile 1 yıl arasında kilo ve boy değişikliği ölçümü yapıyoruz. bu çocuklarımız 12 ay boyuncu antrenmana alınacak. bunların içindeki tüm sporcular yaklaşık 2 yıl sonra tek tek kendi branşlarına ayrılacak. amacımız 2028, 2032 ve 2036 olimpiyatlarına yetişecek şekilde bütün branşlarda sporcu çıkartmak. türkiye”de her yıl 4 milyon çocuk taranıyor. bu çocuklardan 300” e yakını olimpiyatlara katılma şansı elde ediyor. biz burada yaptığımız taramaları bakanlığımıza gönderiyoruz. onlarda kendi test bataryalarında tarama yapıp çocukların hangi branşa uygun olduğunu tespit ediyorlar ve bize tekrar gönderiyorlar. bizde burada çocuklarımızı belirlenen spor dalında antrenmanlara alıyoruz. Şehrimizin sporcu alt yapı haritası da bu sayede oluşuyor.” foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası