banner
Gündem

Aksaray’da depremzedeler için hayır çarşısı kuruldu

Aksaray’da Ulu Cami önünde Hayır Çarşısı kuruldu. Gelenek, görenek ve kültürün bir parçası olan etkinlikleri çoğaltma gayreti içerisinde ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmek üzere kurulan Hayır Çarşısının açılışına AK..

Aksaray’da depremzedeler için hayır çarşısı kuruldu
banner

Aksaray’da Ulu Cami önünde Hayır Çarşısı kuruldu. Gelenek, görenek ve kültürün bir parçası olan etkinlikleri çoğaltma gayreti içerisinde ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmek üzere kurulan Hayır Çarşısının açılışına AK Parti Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy, Aksaray Müftüsü Veysel Işıldar ve birçok vatandaş katıldı.

‘KİM İNSANLARA FAYDALI İSE EN İTİBARLIMIZ ODUR’

Açılışta konuşan AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu,“Burası Ulu Cami Meydanı. Ulu Cami burada olduğu için burası Aksaray’ın merkezi. Rahmetli Ahmet Hamdi Tanpınar bir sözünde: Bizim içtimai jeolojimizin merkezi camilerdir, der. Sosyal katmanlarımızın merkezi camilerdir. Hakikaten de öyledir. Bugün burada çok güzel bir faaliyet var. Ecdadın mirası bir faaliyet yeniden diriltiliyor. Bizim medeniyetimizde kimsenin fakir kalmasına müsaade edilmemiştir. Toplumun bütün fertlerinin temel ihtiyacının karşılanması için toplumda yaşanacak refahın herkesi kucaklaması için birtakım şeyler yapılmıştır. Biz bugün burada bunun bir örneğini ve yansımasını görüyoruz. Bizim kültürümüzde inancımızda şu vardır: Sahip olduğumuz şeyler bizim değildir. Tasadduk olarak verdiğimiz hayır hasenat için yaptığımız bizimdir. Ecdat böyle baktı bu işe. Tüketime odaklanmış bir dünyanın içerisinde, tüketim çılgınlığı içinde, insanların statüsünün itibarının tüketimine göre ayarlandığı bir dünyada Türkiye ve Müslümanlar direniyor. Biz itibarımızı birbirimize destek olmakla bulacağız.  Kim insanlara en çok faydalı ise en itibarlımız o. Kim en çok ihtiyaç sahiplerine yardım ediyorsa en itibarlı o. Bugün burada bunun bir örneğini görüyoruz. Geylani Vakfımızla ortaklaşa yapılan bu çalışmada Aksaray müftülüğümüzü, çalışanlarını, Hüseyin Çekiç hocamızı tebrik ediyorum. Bunlar bizim esasen hep yaptığımız ama unutanlar için hatırlatma babında gerçekleştirdiğimiz güzel hasletlerimiz” dedi.

‘BİZİM ANLAYIŞIMIZDA HAYIRDA YARIŞMAK VAR’

AK Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy ise deprem sürecinde Aksaray halkının verdiği destekleri hatırlatarak, “Bizim anlayışımızda hayırda yarışmak var. Bizim anlayışımızda bir elin verdiğini diğer elin görmemesi var. Ama bizim anlayışımızda yapılan hayırların başa kakılmaması da var. Malum zihniyetler bugüne kadar ki yapmış oldukları bütün hayırları boşa çıkardılar. Ama Aksaray halkı, depremin ilk döneminden itibaren elinden gelen bütün gayreti gösterdi. Teşkilatımızda yoğun çaba harcadı. Depremde hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Depremzede vatandaşlarımız için kurulan bu Hayır Çarşısını düzenleyen katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

HAYIR ÇARŞISI CUMA GÜNÜNE KADAR AÇIK

Hayır Çarşısı projesinin Cuma gününe kadar süreceğini bildiren Aksaray Müftüsü Veysel Işıldar,  tüm Aksaray halkını hayırda yarışmak üzere Ulu Cami’ye davet etti. Işıldar, “Bugün burada tarihi bir alanda tarihi bir caminin gölgesinde bir Hayır Çarşısı düzenledik ve bunun açılışını yaptık. Hayır Çarşısının hem bu dünyada hem de ahirette hayırlara vesile olmasını cenabı haktan niyaz ediyorum. Bu projenin asıl düzenlenme gayesi depremde zarar gören kardeşlerimize bir nebze dahi olsa yardım eli uzatmak. Bunun için bugün burada kadınlarımızın el ürünü göz nuru emeklerini ortaya koymak suretiyle, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu geliştirmek için toplandık. Kur’an-ı Kerim’de siz takvada ve iyilikte yardımlaşın diyor. Kötülükte ve günaha girilen yollarda birbirinize yardım etmeyin diyor cenabı Allah. Bizim temel motivasyon kaynağımız bu. Burada bu hizmeti veren bütün kardeşlerimizin çok huzurlu olduğunu görüyoruz. Çünkü insan başkasına faydalı oldukça ruhen, manen ve madden kendini mutlu ve huzurlu hisseder. Birçok tarihi hadiseye tanıklık etmiş bu tarihi yapının, ulu mabedin gölgesinde böyle bir etkinlik gerçekleştirmek çok daha manalı. Burası Şehri Süleha, burada böyle bir etkinlik düzenlemek gerçekten çok anlamlı. Depremde halkımız, Aksaraylılar, üstüne düşen görevi yaptı. Evlerini açtılar, ellerindeki avuçlarındaki her şeyi gönderdiler. Biz buna burada şahit olduk. Niyetimiz hayır akıbetimiz de inşallah hayır olacaktır” şeklinde konuştu.

‘İHTİYAÇ SAHİBİ HERKESE YARDIM ULAŞTIRILACAK’

Gerçekleştirilen proje ile yalnızca depremzedelere değil ihtiyaç sahibi herkese yardım ulaştırılacağını söyleyen İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Emine Büşra Yılmazer, “Kadın kolları koordinesinde kuran kursları olarak yapılan bu proje dışında da kadın kollarımız; kadın, genç ve çocuklara dair din ve birçok farklı alanında eğitimler ve hizmetler veriyor. Bu hizmetlerin maddi bir gideri var. Maddi olarak yardımların yapılması gerekiyor. Özellikle kadınların hayatlarına bu şekilde dokunmak gerekiyor. Bu sebeple geçen yıl yaptığımız hayır çarşısı etkinliğinin tekrarını yapıyoruz. Buradaki gelirlerin tamamı hem şu anki deprem bölgesinden şehrimize gelen misafirlerin ihtiyaçları hem gençlerin eğitim öğretimleri için hem de kadın kollarının faaliyetleri için kullanılacak” ifadelerine yer verdi.

Depremden sonra Aksaray’da yaşamını sürdürmeye başlayan bir depremzede vatandaş ise şöyle konuştu: “Hayır Çarşısına geldim. Çok duygulandım. Burada hatırlandığımızı unutulmadığımızı görmek mutluluk verdi. Devletimizin ve milletimizin şefkat elinin bizlere uzanması çok önemli ve kıymetli.” Foto-Haber: Sümeyye ÇALIŞKAN

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası