banner
Gündem

Aksaray’da Ilısu şelalesi buz tuttu

aksaray”ın güzelyurt ilçesinde hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye kadar düşmesi sonucu ilısu şelalesi dondu. metrelerce uzunluktaki buz sarkıtları, doğa tutkunları ve fotoğrafçıların akınına uğruyor. hasandağı dağcılık ve doğa sporları..

Aksaray’da Ilısu şelalesi buz tuttu
banner

aksaray”ın güzelyurt ilçesinde hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye kadar düşmesi sonucu ilısu şelalesi dondu. metrelerce uzunluktaki buz sarkıtları, doğa tutkunları ve fotoğrafçıların akınına uğruyor.

hasandağı dağcılık ve doğa sporları kulübü (hasdak) başkanı Şahin koçak, 18 kişilik grup ile toplamda 12,5 kilometre doğa yürüyüşü yaptıklarını söyledi. koçak, “kış mevsiminde sulama kanalından artan suların bu bölgeye gelmesi ile bu doğal şelale oluşuyor. burası yaklaşık 18 ila 20 metre yüksekliğinde ve eni ise yaklaşık 8,10 metre civarında olduğu biliniyor. burası için köy muhtarlığı ve afad işbirliği yaparak buradaki parkuru biraz daha genişletmek ve buz tırmanışları için çalışmalarını yürütüyorlar. biz 18 kişilik grup ile toplamda 12,5 kilometre doğa yürüyüşü yaptık. yürüyüşümüze niğde”nin çiftlik ilçesi çardak köyünden başlayarak melendiz vadisi kenarından geçip ilısu köyünde sonlandırdık. çok güzel bir doğa yürüyüşü oldu” dedi.

 

 

hava sıcaklığının sıfırın altında 14-15 dereceyi bulması ile şelalenin buz tuttuğunu belirten fotoğraf sanatçısı serdar Ölçek, “hava sıcaklığının sıfırın altında 14-15 dereceyi bulmasıyla beraber dere ve şelalelerin buz tuttuğunu görüyoruz. bizde bunu fırsata çevirerek, gelip burada fotoğraf çekiyoruz. burada adeta kartpostallık görüntüler oluşmuş durumda. buranın gezilip, görülebilecek yerler arasında olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. haber: erkan altuntaŞ

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası