banner
Gündem

Aksaray’da köylüler kara saplanan ambulansı kurtarmak için seferber oldu

aksaray”ın büyük güve köyüne, hasta almaya giderken kara saplanan ambulans, köylülerin yardımıyla kurtarıldı. ambulansı köylülerin kurtarma anı ise cep telefonu kamerasına yansıdı. aksaray merkeze 50 kilometre uzaklıktaki büyük güve köyünde..

Aksaray’da köylüler kara saplanan ambulansı kurtarmak için seferber oldu
banner

aksaray”ın büyük güve köyüne, hasta almaya giderken kara saplanan ambulans, köylülerin yardımıyla kurtarıldı. ambulansı köylülerin kurtarma anı ise cep telefonu kamerasına yansıdı.
aksaray merkeze 50 kilometre uzaklıktaki büyük güve köyünde yaşayan 73 yaşındaki meryem karagandere, ikametinin önünde karda ayağının kayarak düşmesi sonucu bacağından yaralandı. yaşlı kadını köye almaya giden ambulans ise yoğun kar nedeni ile kara saplandı.

yarim saat sÜren çaliŞma sonucu kurtarildilar

112 ekipleri yaklaşık 500 metre ileride eve yürüyerek hastaya ulaştı. sedye ile taşınan karagandere ambulansa yerleştirildi. ambulansın kara saplandığını fark eden köylüler, yaklaşık yarım metre kar kalınlığının bulunduğu bölgeye giderek, kamyonetin arkasına bağladıkları halat yardımı ile 112 acil servis ekibinin bulunduğu ambulansı mahsur kaldığı bölgeden yarım saat süren çalışma ile kurtardı. hasta ilk müdahalenin ardından aksaray eğitim araştırma hastanesine kaldırıldı. Öte yandan hastanın taşınması ve 112 ekiplerini kamyoneti ile ambulansı çekme anında ağırlık yapması için kasaya bindirilen 4 kişinin kurtarmak için mücadele vermesi cep telefonu kamerasına yansıdı. haber: erkan altuntaŞ

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası