banner
Gündem

Aksaray’da kurbanlık sıkıntısı yok

aksaray kasaplar odası başkanı gani yerli yaklaşan kurban bayramı öncesi açıklamalarda bulundu. aksaray kasaplar odası başkanı gani yerli yaklaşan kurban bayramı öncesi açıklamalarda bulundu. yerli, “vatandaşlarımız kesinlikle paniğe kapılmasın. aksaray”da..

Aksaray’da  kurbanlık sıkıntısı yok
banner

aksaray kasaplar odası başkanı gani yerli yaklaşan kurban bayramı öncesi açıklamalarda bulundu.
aksaray kasaplar odası başkanı gani yerli yaklaşan kurban bayramı öncesi açıklamalarda bulundu. yerli, “vatandaşlarımız kesinlikle paniğe kapılmasın. aksaray”da yeterli sayıda kurbanlık var. dışarıdan kurbanlık gelmesine gerek yok. aksaray”daki büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısı yeterlidir. hatta birçok ile gönderecek kadar kurbanlık hayvanımız var.” dedi.
yerlİ; “herkes kesesİne gÖre kurbanliliĞi rahatlikla bulabİlİr”
bu yıl küçükbaş ortalama fiyatlarının 900 liradan başlayıp 2000 liraya kadar çıktığını dile getiren yerli, “büyük baş ise 7 bin ile 15 bin arasında değişiyor. herkes kesesine göre kurbanlılığı rahatlıkla bulabilir. biz hemşerilerimize kurban alırken önce küpelerine bakmalarını ve iyi kurban almalarını tavsiye ediyoruz.” dedi.
vatandaş et yerine ucuzlayan sepzeyi tüketiyor
girdi maliyetlerinin yüksek olduğunu vurgulayan yerli,” saman 500 lira, arba 1200 lira oldu. bir çuval yem ise 100 lira oldu. besicilerde girde maaliyetleri yükseldi. Şu anda üretici ve besiciler zarar ediyor. Ürettiler bu şekilde birkaç yıl daha dayanabilir. Şu anda şehrimizde sütveren inekler bile kesime gidiyor. kesimde de şuanda talep bek yok. Şuanda inek 22-23 liraya kesiliyor. tosun ise 27-28 liraya. kasaplarda ise et kuzu 45 lira kıyma 42 ile 50 arası satılıyor. tüketim bu yıl çok zayıf. bugün tavuk bile 25 lirayı buldu. bu sıralar sepze uçuşladağı için vatandaş et yerine sepze tüketmeye başladı. “diye konuştu. foto-haber: ali furat
 
 
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası