banner
Özel

Aksaray’da motosiklet satışları tavan yaptı

CANSU, “GEÇEN SEZON AYLIK 10 MOTOSİKLET SATARKEN BU SEZON SATIŞ RAKAMLARIMIZ 25-30’LARI BULDU” Otomobil fiyatlarının yüksek olması nedeniyle vatandaşlar alternatif ulaşım araçlarına yöneldi. Yaz sezonunun açılmasıyla birlikte ulaşımda araç ihtiyacı..

Aksaray’da motosiklet satışları tavan yaptı
banner

CANSU, “GEÇEN SEZON AYLIK 10 MOTOSİKLET SATARKEN BU SEZON SATIŞ RAKAMLARIMIZ 25-30’LARI BULDU”

Otomobil fiyatlarının yüksek olması nedeniyle vatandaşlar alternatif ulaşım araçlarına yöneldi. Yaz sezonunun açılmasıyla birlikte ulaşımda araç ihtiyacı olan vatandaşlar motosiklet satışlarını arttırdı.

Aksaray’da motosikletlere olan talep arttı. Fatih Mahallesi’nde 15 yıldır motosiklet satış işleri ile uğraşan Halil İbrahim Cansu, “Bu yıl motosiklet ile elektrikli bisikletlere yüksek bir talep var. Geçen yıl aynı mevsimde dükkânımız motosiklet ile dolu iken bu yıl bayiden gelir gelmez birkaç gün içinde motosikletlerimiz satılıyor. 15 çeşit motosikletimiz var. 50 cc’den başlayıp 350 cc’ye kadar motorlarımız var. En çok 50 cc ile 125 cc talep görüyor. Fiyatlar ise 25 bin liradan başlayıp 100 bin liraya kadar çıkıyor.  Elektrikli motorlar kısa mesafede çok avantajlı. Benzinli ise uzun mesafede daha avantajlı. Elektrikli motorlar ile 40 ile 60 kilometre mesafe gidebiliyorsun. Şu anda sattığımız motosikletler son sistem olduğu için yakıt cimrisi ve 1 litre benzinle ortalama 50 ile 60 kilometre yol gidebiliyor” dedi.

‘AYLIK 25-30 MOTOSİKLET SATIYORUZ’

Vatandaşların motora olan ilgisinin son zamanlarda arttığını belirten Cansu, “125 cc motorlar B sınıfı ehliyet sahipleri kullanabiliyor. Bu da motorların satışını arttırdı. Aslında 125 cc motorlar biraz daha ara motorlardı. Genellikle 50 cc motorları B sınıfı ehliyeti olanlar, 200 ya da 250 cc gibi daha yüksek motorlar da A2 ehliyetiyle kullanılıyordu. Yeni kararla birlikte 125 cc motor satışlarımız biraz daha arttı. Adet bazında ayda 10 tane motor satarken şimdide ortalama 25-30 adet satmaya başladık. 125 cc ve daha yüksek cc motorlarda yarım kask tavsiye etmiyoruz. Dizlik, kolluk ve tam kask tavsiye ediyoruz. Son yıllarda motosiklet alanlar yanında kask da alıyor. Şehrimizde kask kültürünün oluşması bizleri sevindiriyor. Bu şekilde trafik kurallarına uyarlarsa kazalar daha az sayıya ulaşabilir. 125 cc motorlarımızın fiyat aralığı 30 bin liradan başlayıp, 80 bin liraya kadar değişebiliyor” diye konuştu. Foto-Haber: Sümeyye ÇALIŞKAN

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası