banner
Gündem

Aksaray’ın coğrafi işaretli ürünleri görücüye çıktı

ÜrÜnlere katilimcilardan tam not  tarım ve orman bakanlığının ‘coğrafi İşaretlerde farkındalığın artırılması” projesi kapsamında adana”da bölge toplantısı yapıldı. coğrafi işaretli ürünler, kurulan stantlarda tanıtıldı. aksaray tarım ve orman İl müdürlüğü..

Aksaray’ın coğrafi işaretli  ürünleri görücüye çıktı
banner

ÜrÜnlere katilimcilardan tam not 

tarım ve orman bakanlığının ‘coğrafi İşaretlerde farkındalığın artırılması” projesi kapsamında adana”da bölge toplantısı yapıldı. coğrafi işaretli ürünler, kurulan stantlarda tanıtıldı.
aksaray tarım ve orman İl müdürlüğü ve aksaray ticaret borsası”nın ortak katılımıyla, aksaray”ın coğrafi işaret tescili almış ürünlerimiz taşpınar halısı, aksaray tulum kebabı, aksaray ince elek tatlısı olmak üzere coğrafi işaret tescili için başvurusu yapılmış olan ağaçören cevizi, aksaray kabak çekirdeği, aksaray yoncası, eşmekaya yoğurdu, helvadere patatesi, hasandağı testi kebabı, ihlara halısı kurulan stantta ziyaretçi ve katılımcılara sergilendi.
toplantı adana hilton otelde; aksaray, osmaniye, hatay, mersin, niğde ve adana illerinin katılımıyla 10-11 aralık tarihleri arasında düzenlendi.
coğrafi işaretler konusunda ülkemizde 464 ürün tescil edilmiş olup bunlardan 362″si tarım ürünlerinden, geriye kalan 102″si ise el sanatları ürünlerinden oluşmaktadır. ayrıca ülke genelinde 442 ürün içinde başvuru yapılmıştır. aksaray ilimizde 3 adet tescilli, 8 adette tescil bekleyen ürünümüz bulunmaktadır. (haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası