banner
Gündem

Aksaray’ın Kültür ve Turizmi konuşuldu

  aksaray”ın kültür ve turizminin gelişmesi için aksaray heyeti, ankara”ya çıkarma yaparak kültür ve turizm bakanı mehmet nuri ersoy”u ziyaret etti. ziyarette, aksaray”ın turizmi ve ihtiyaçları ele alındı.   aksaray”ın..

Aksaray’ın Kültür ve Turizmi konuşuldu
banner

 
aksaray”ın kültür ve turizminin gelişmesi için aksaray heyeti, ankara”ya çıkarma yaparak kültür ve turizm bakanı mehmet nuri ersoy”u ziyaret etti. ziyarette, aksaray”ın turizmi ve ihtiyaçları ele alındı.
 
aksaray”ın kültür ve turizminin gelişmesi için aksaray heyeti, ankara”ya çıkarma yaparak kültür ve turizm bakanı mehmet nuri ersoy”u ziyaret etti. ziyarette, aksaray”ın turizmi ve ihtiyaçları ele alındı.
 
toplantıda, ülkemizin en önemli kanyon vadisi olan ihlara vadisi ile ilgili projelerin hayata geçirilmesi, ihlara vadisi içerisinde yer alan belisırma, yaprakhisar ve selime bölgelerindeki turizm potansiyelinin geliştirilmesi gündeme alındı. ayrıca ihlara vadisi için düşünülen düzenleme ile beraber vadiye iniş ve çıkışı kolaylaştıracak alternatif sistemlerin kurulması görüşmeye açıldı.
 
aksaray”ın sahip olduğunu turizm potansiyelinin doğru yönlendirilmesini sağlamak için sultanhanı kervansarayı”nda restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla beraber kültür ve turizm bakanlığı desteği ile sultanhanı kervansarayında oluşturulacak müze çalışmalarının yürütülmesi, aşıklıhöyük kazı alanın ören yeri ilan edilmesi, selime katedrali çevre düzenleme projesinin başlatılması, güzelyurt manastır vadisi yürüyüş yolları ve çevre düzenleme projesinin yapılması, gülpınar- çukurören yeraltı Şehri yolunun tamamlanması, tuz gölü”nün turizme kazandırılması yönünde eskil bölgesinde projelerin gerçekleştirilmesi gibi birçok ilçe ve beldeyi yakından ilgilendiren konular ve çalışmalar üzerinde görüş birliğine varıldı.
 
tarihi alanların yanında aksaray için son derece önem arz eden hasandağı yamaç paraşütü ve kış sporları konusunda da yapılabilecek çalışmalar da gündeme getirildi. hasandağı bölgesinde yer alan nora antik kentinde kültür ve turizm bakanlığımızın desteğinde bilimsel bir kazının başlatılması istendi.
 
toplantıya iştirak eden ilçe ve belde belediye başkanları kendi bölgelerinin turizm potansiyeli ile ilgili görüş bildirdiler. kültür ve turizm bakanı mehmet nuri ersoy, aksaray turizminin gelişmesi için projelere gereken desteğin sağlanacağını ifade etti. aksaray heyeti, kültür ve turizm bakanı mehmet nuri ersoy”u aksaray”a davet etti.
 
görüşme sonrası cengiz aydoğdu, “bugün gerçekleştirdiğimiz görüşme neticesinde şehrimizin turizm potansiyelinin fark edilmesi ve bu gaye doğrultusunda ihtiyaç olan ve gereken bütün çalışmaların gerçekleştirilmesi hususunda yapılabilecekleri ve ihtiyaçlarımızı dile getirdik ve çözümleri üzerinde görüş birliğine vardık. ihlara vadisi”nin önemine ve olması gerektiği yere, sultanhanı, güzelyurt, selime ve birçok ilçe ve beldemizde var olan tarihi alanların kıymetine, doğa ve kış sporları için hasandağı”nın ve bütün bu yerlerin aksarayımız için önemine değindik.” dedi.
 
toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan belediye başkanı evren dinçer ise , “kültür ve turizm bakanımız sayın mehmet nuri ersoy”un ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz görüşme şehrimizin turizm potansiyelinin gelişimi açısından çok verimli geçti. aksaray kültür ve turizm açısından birçok değere sahip bir şehir. bizler heyet olarak sayın bakanımıza bu değerlerin gün yüzüne çıkartılması için gerekli taleplerimizi ilettik. bu taleplerimizi sayın bakanımız olumlu karşıladı. sayın bakanımıza nazik misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
kültür ve turizm bakanı mehmet nuri ersoy”un bakanlık toplantı salonunda başkanlık ettiği toplantıya vali ali mantı, milletvekili cengiz aydoğdu, aksaray belediye başkanı evren dinçer, İl genel meclis başkanı m. muammer tüzün,  eskil belediye başkanı necati belgemen, sultanhanı belediye başkanı fahri solak, İl Özel İdare genel sekreteri ramazan altundağ, gülpınar belde belediye başkanı mustafa baymışlıoğlu, selime belde belediye başkanı levent çevik, ihlara belde belediye başkanı ahmet dinç, helvadere belediye başkanı arİf bellikli, ak parti eskil İlçe başkanı ali mutlu, İl kültür turizm müdürü mustafa doğan, mÜsİad başkanı eyüp dağdaş, aksaray ticaret borsa başkanı hamit Özkök, ziraat oda başkanı emin koçak, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve turizmciler katıldı. (haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası