banner
Gündem

Aksaray’ın tek kadın ambulans sürücüsü yollara meydan okuyor

sağlık bakanlığına bağlı 112 acil ambulansını kullanan 26 yaşındaki şoför seray Ünlü, ekipteki 2 kadın acil tıp teknisyeniyle zamana ve yollara meydan okuyarak hayat kurtarıyor. İskenderun”da 3 yıl tekirdağ”da 7..

Aksaray’ın tek kadın ambulans sürücüsü yollara meydan okuyor
banner

sağlık bakanlığına bağlı 112 acil ambulansını kullanan 26 yaşındaki şoför seray Ünlü, ekipteki 2 kadın acil tıp teknisyeniyle zamana ve yollara meydan okuyarak hayat kurtarıyor. İskenderun”da 3 yıl tekirdağ”da 7 ay ve aksaray”da da 3 aydır ambulans sürücülüğü yaptığını söyleyen Ünlü; “bu görevde tüm meslektaşlarımızın yer almasını isterim. çünkü att ve paramediklerin sürücü olması bir ambulansta 3 kişilik müdahale ekibinin de olması anlamına geliyor. bu da daha iyi ve hızlı müdahale etmemize olanak tanıyor. ben bu mesleği yaparken çok zorlanmıyorum. en çok sorular hasta taşıma konusunda geliyor, bu konuda da zorlanmıyorum. daha güzel taşıma teknikleri bildiğimiz için daha rahat taşıyoruz.” dedi.
sürücülere de yaşama yol verilmesi konusunda ricada bulunan Ünlü; “kamu spotunda olduğu gibi yaşama yol ver yani bize daha fazla yol verip daha saygılı olurlarsa çok seviniriz. çünkü biz dediğimiz gibi hayat kurtarıyoruz. acil vakalara çıkıyoruz.” diye konuştu.
“sürücülük yaptığımdan beri yaşadığım kötü bir anı yok. genelde tepkiler olumlu.” diyen Ünlü sözlerine şu şekilde devam etti; “teşekkür ve çiçek aldığımız insanlar oldu. kötü tepki aldığımız sürücülerde oldu, bunlar genelde erkek sürücülerdi. onları da hoş görüyoruz, hoşgörü bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz.”
bazı mahallelerde adres sormak için ambulansa gelenlerin ilk camı açtıklarında  ‘ağabey” diye seslendiklerini belirten Ünlü, vatandaşların yavaş yavaş buna da alıştıklarını ve artık ‘abla” demeye başladıklarını dile getirdi.
İskenderun”da yaşadığı bir anıyı anlatan Ünlü; “Üç bayan, sürücü olarak yine ben vardım. o ara iki üç sanatçı çok ünlenmişti, herkeste bize baktığı için arkadaşlarım her vakada şakasını yapıyordu. ‘yanımızda ünlü bir sanatçı çalışıyor gibi herkes bize bakıyor” dediler, böyle tepkiler alıyoruz. ama mesleğimizi güzel bir şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. bunda destek olan amirlerimize teşekkür ediyoruz. İnşallah daha fazla her alırız bu meslekte.” dedi.
seray Ünlü son olarak şunları söyledi; “aksaray”da merkez ekibiyiz yoğun ekiplerden bir tanesiyiz. bu yoğunlukta ramazan ayında sıcakta çalışıyoruz. bugün beşinci vakamızı yaptık. vakalarımız ağırdı. ama başarılı olarak görevimize devam ediyoruz. daha fazla hayat kurtarmaya devam edeceğiz.” haber-foto: dilara arslangedİklİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası