banner
Ekonomi

Aktürk, ‘TMO hububatta arz edilen tüm ürünü alacak’

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Aksaray Müdürü Fahri Kesepara’yı ziyaret ederek hububat rekoltesi ve TMO randevu sistemine ilişkin bilgi alışverişinde bulundu. Aktürk yaptığı açıklamada..

Aktürk, ‘TMO hububatta arz edilen tüm ürünü alacak’
banner

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Aksaray Müdürü Fahri Kesepara’yı ziyaret ederek hububat rekoltesi ve TMO randevu sistemine ilişkin bilgi alışverişinde bulundu.

Aktürk yaptığı açıklamada “Son ürün alınana kadar ve üreticimizin TMO’ya arz edeceği son ürün gelene dek alım yerleri açık olacak.  Çiftçilerimizin telaş yapmasına gerek yok” dedi.

‘TÜM ARPA VE BUĞDAY TMO VASITASIYLA ALINACAK’

Hasat dönemini yoğun şekilde yaşadıklarını ve 2023 rekoltesinin bereketli geldiğini belirten Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, “Hemşehrilerimiz müsterih olsunlar, Milletvekillerimiz Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy, Tarım Bakan yardımcıları ve TMO Genel Müdürü Ahmet Gürdal ile ayrı ayrı görüşerek hububat alımında ki sorunlar ilettiler.Aksaray’ımızda çiftçilerimizin ÇKS sistemine kayıtlı olarak üretmiş olduğu tüm arpa ve buğday TMO vasıtasıyla alınacaktır.Biz de Aksaray TMO müdürümüz Fahri Kesepara ile yaptığımız görüşmede ise çiftçilerimizde oluşan “Depolarda yer kalmadı endişesine gerek olmadığını yoğunluğun sadece depoların günlük alım kapasitesinden kaynaklandığını” iletti” diye konuştu.

‘120 BİN TON KAPASİTELİ DEPOLAR ALIMA DEVAM EDİYOR’

Bütün imkan ve kapasitelerin üreticinin ürününü almaya yönelik olarak planlandığını aktaran Aktürk, şu sözleri söyledi: “Şuan Aksaray’da TMO tarafından kiralanan 120 bin ton kapasiteli depolar alıma devam etmektedir. Şayet depolarda yer kalmazsa arpa ve buğdaylar yığın halinde alım yapılacak. Piyasa ve TMO alımındaki fiyat farkını hesap edersek üreticilerimizin biraz sabır ve birazda desteği ile bu işi kısa sürede halledeceğiz. Şuan bu uygulamanın esas amacı küçük çiftçimizi korumak ve malını iyi fiyata satmasını sağlamaktır.Çiftçilerimiz müsterih olsunlar Milletvekillerimizle beraber biz de sizlerin yanında sizin dertlerinizle dertlenmeye devam edeceğiz.” (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası