banner
Gündem

Alzheimer hastalarına akıllı saat dağıtıldı

Aksaray Valiliği ile Mercedes Benz-Türk Aksaray Fabrikası işbirliğinde Alzheimer/Demans hastaları Sağlıklı Ve Güvenli Yaşam Desteği projesi kapsamında Kültür Merkezi’nde 500 adet akıllı saat dağıtıldı. Etkinlikte konuşan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu,..

Alzheimer hastalarına akıllı saat dağıtıldı
banner

Aksaray Valiliği ile Mercedes Benz-Türk Aksaray Fabrikası işbirliğinde Alzheimer/Demans hastaları Sağlıklı Ve Güvenli Yaşam Desteği projesi kapsamında Kültür Merkezi’nde 500 adet akıllı saat dağıtıldı. Etkinlikte konuşan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, “Aksaray’da 2,5 yıldır görev yapıyoruz. Çok güzel projelere de imza atıyoruz. Çocuklarımızın parmak uçları kanamasın diye şeker hastası çocuklara, cihaz hediye etmiştik. Şimdiyse Alzheimer/Demans hastaları için Mercedes sponsorluğunda kol saati dağıtıyoruz. Mercedes ayrıca bize konserler için bir tır ile dorsesini verecek. Biz de son teknolojiyle donatılmış muhteşem bir sahneyi Aksaray’ın hizmetine kazandıracağız. Geri kalmış yerlerdeki öğrencilerimize burs verilme konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Bir de projeyi ilk bize sunan ve emekleri büyük olan Aksaray İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘DESTEKLERİMİZ SÜRECEK’

Mercedes Benz-Türk Aksaray Fabrika Direktörü Ulf  Raese ise şu şekilde konuştu: “Aksaray’ın misafir perverliğinden çok memnunum. Herkesin Türk milletinden örnek alması gerektiğini düşünüyorum. Sosyal projelere ihtiyaç duyanlara destek vermek bizim için gurur verici. Mercedes olarak Türkiye’de sporcuları ve öğrencileri destekliyoruz. Bu tarz projeleri genelde İstanbul’da yapıyoruz. Bu proje ile pastanın bir bölümünü Aksaray’a getirmiş oluyoruz. Aksaray’da farklı etkinlikleri de desteklemeye devam ediyoruz. Öğrencilere burs desteği vermekten de mutluluk duyuyoruz. Aksaray çevresinde 10 bin ağaç dikimi gerçekleştirdik. Alzheimer/Demans hastalarına akıllı saat projesini destekliyoruz. Bu projeyi desteklediğimiz için büyük gurur duyuyorum. Almanya veya diğer ülkelerde böyle bir proje ile karşılaşmadım,  ilk kez Aksaray’da görüyorum.”

Doç. Dr. Hüseyin Mutlu Alzheimer/Demans hastalığı hakkında salondakilere detaylı bilgiler verdi. Etkinlik sonunda Vali Aydoğdu ve Mercedes Direktörü Ulf Raese akıllı saatleri Alzheimer Demans hastalarına takdim etti. Kültür Merkezi’ndeki programa Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, Mercedes Benz Türk Aksaray Fabrika Direktörü Ulf Raese,  Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Başhekimi Doç. Dr. Onur Karaca, Kaymakamlar, daire müdürleri ile Alzheimer Demans hastaları ve yakınları katıldı. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası