banner
Gündem

‘Amaç toplum yararını gözetmektir’

tbmm genel kurulunda konuşan aksaray milletvekili ramazan kaşlı, tüketicinin korunması hakkında  kanunda değişiklik yapılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. devletin, tüketicileri korumasının anayasal bir görev olduğunu söyleyen kaşlı, 1982 anayasası”nın 172″nci maddesinde..

‘Amaç toplum yararını gözetmektir’
banner

tbmm genel kurulunda konuşan aksaray milletvekili ramazan kaşlı, tüketicinin korunması hakkında  kanunda değişiklik yapılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

devletin, tüketicileri korumasının anayasal bir görev olduğunu söyleyen kaşlı, 1982 anayasası”nın 172″nci maddesinde bu konunun yer aldığını aktardı.

zamanla birçok yasal düzenlemelerin de yapıldığını ifade eden kaşlı, “tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tüketicilerimizin sahip olduğu haklara ilişkin bilinç düzeyi hızla artmaktadır. dünyanın hızla küreselleştiği bu dönemde tüketici eğilimlerinin de hızla dönüşüm geçirmesi, teknolojik gelişmelerle birlikte satış kanallarında hızlı bir değişim yaşanması, küresel gelişmelere paralel olarak ticari yönetimlerin değişmesi, tüketicinin korunmasıyla ilgili hususların da bir değişim sürecine ayak uydurma gereğini de beraberinde getirmektedir. nihai olarak tüketicinin korunmasına yönelik yasal mevzuatın öncelikli amacı, toplum yararını gözetmek ve tüketici haklarını yasal güvence altına almaktır” dedi.

evrensel tüketici haklarının uygulanmasının o ülkenin gelişmişliğinin de bir göstergesi olduğunu dile getiren kaşlı, “tüketici haklarına önem verilmesi ve bu hakların tam ve eksiksiz uygulanması vatandaşların yaşam kalitesini yükseltecek, ekonominin ve sosyal haklarının gelişmesini, haksız rekabetin ortadan kaldırılmasını sağlayacaktır” diye konuştu.

kaşlı, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü; “liderimiz devlet bahçeli bey”in partimizin 2011 seçim beyannamesi”nde yer alan 2023″e doğru yükselen Ülke türkiye sözleşmesi”nde de vurgulandığı gibi, içinde bulunduğumuz çağın dinamikleri üzerinde söz sahibi olmanın yolu güçlü, millî kimliğe ve özgüvene sahip bir millet olmaktan geçmektedir. bu nedenle bizler milletimizin tüketiciler olarak hem çevre konusunda hem de sahip oldukları hakların bilincinde olabilmelerini sağlayacak, daha yüksek ve bilinçli düzeye ulaşması için çaba göstermeliyiz.” (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası