banner
Gündem

Arama kurtarmada İHH’da sahada olacak

mavİ marmara Şehİdİ anisina hasandaĞina zİrve tirmaniŞi gerçekleŞtİrİldİ İhh İnsani yardım vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte, bir araya gelen 18 dağcı, gazze”ye yardım için yola çıkan mavi marmara gemisine düzenlenen saldırıda..

Arama kurtarmada  İHH’da sahada olacak
banner

mavİ marmara Şehİdİ anisina hasandaĞina zİrve tirmaniŞi gerçekleŞtİrİldİ
İhh İnsani yardım vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte, bir araya gelen 18 dağcı, gazze”ye yardım için yola çıkan mavi marmara gemisine düzenlenen saldırıda şehit olan cevdet kılıçlar anısına hasandağı”na tırmandı. İhh acil yardım eğitim koordinatörü altıntaş:  "tırmanışı bir arama kurtarma eğitim projesi kapsamında yapıyoruz. mavi marmara şehitlerimizin anısına İhh dağcılık birimini kurduk. geçen tırmanışı saldırıda şehit olan furkan doğan adına kayseri erciyes dağı”a yapmıştık. bu tırmanışı da cevdet kılıçlar abimiz için gerçekleştireceğiz."
İnsan hak ve hürriyetleri (İhh) İnsani yardım vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte, gazze”ye yardım için yola çıkan mavi marmara gemisine düzenlenen saldırıda şehit olan cevdet kılıçlar anısına aksaray”daki hasandağı”na zirve tırmanışı gerçekleştirildi. türkiye”nin çeşitli illerinden gelen 18 dağcının katılımıyla gerçekleşen etkinlikte hasandağı eteklerindeki bir otelde kamp kuran ekip, sabah 5.00″da 3 bin 268 metre yüksekliğindeki hasandağı zirvesine hareket etti. İhh acil yardım eğitim koordinatörü erdal altıntaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, İhh acil yardım ekiplerinin her türlü şartlarda özellikle kış şartlarında kurtarma yapabilecek seviyeye getirmeye çalıştıklarını söyledi.
yapılan etkinliğin Şehit kılıçlar anısına yapıldığını belirten altıntaş, şöyle konuştu: "tırmanışı bir arama kurtarma eğitim projesi kapsamında yapıyoruz. mavi marmara şehitlerimizin anısına İhh dağcılık birimini kurduk. geçen tırmanışı saldırıda şehit olan furkan doğan adına kayseri erciyes dağı”a yapmıştık. bu tırmanışı da cevdet kılıçlar abimiz için gerçekleştireceğiz. hem arama kurtarma hem de anma tırmanışları şeklinde planlama yaptık. bu şekilde ekiplerimizi kendi bölgelerinde donanımlı hale getirmeyi amaçlıyoruz. bu tür eğitimlerimiz yılın belli dönemlerinde devam edecek." aksaray İhh İnsani yardım derneği başkanı Önder Özkan ise yapılan etkinliğin hem eğitim açısından hem de şehit kılıçlar anısına yapılacak olmasından dolayı oldukça anlamlı olduğunu dile getirerek, "yerelde arama kurtarmaya yönelik kurslarımızı vermeye başladık. bundan sonraki aşamalarda kendi yaramızı saracak profesyonel bir ekip kurmak istiyoruz. afad ile yaptığımız protokol kapsamında bu hafta eğitime başladık. farklı eğitimlerden geçtikten sonra uygulamaya da önümüzdeki safhalarda geçeceğiz." dedi. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası