banner
Esnaf

Arı kovanı üretiminde ihracatı hedefliyor 

Aksaray’da yarım asırdır marangozluk yapan 68 yaşındaki Yakup Bozkurt, ürettiği arı kovanlarını Türkiye’nin dört bir yanına gönderiyor. Sanayi Sitesi içerisinde faaliyet gösteren Bozkurt, 12 yıl önce başladığı arı kovanı üretiminde..

Arı kovanı üretiminde ihracatı hedefliyor 
banner

Aksaray’da yarım asırdır marangozluk yapan 68 yaşındaki Yakup Bozkurt, ürettiği arı kovanlarını Türkiye’nin dört bir yanına gönderiyor. Sanayi Sitesi içerisinde faaliyet gösteren Bozkurt, 12 yıl önce başladığı arı kovanı üretiminde ihracatı hedefliyor.

‘DOĞAYA DAYANIKLI KOVANLAR ÜRETİYORUZ’

Atölyede günlük ortalama 50 kovan üreterek arıcılık sektörüne hizmet ettiğini aktaran Bozkurt, “Çam ağaçlarına şekil vererek doğaya dayanıklı kovanlar üretiyoruz. Polen tuzaklı, çift bölmeli, saç kapaklı ve menteşe sistemli kovanlar yapıyoruz.  Silme, kesme ve ebatlandırma aşamasından sonra montaj yaparak ince işçiliğe geçiyoruz. Kovanlar, cilası, uçuş tahtası ve boyası yapılıp satışa hazır hale geliyor. Türkiye’nin birçok iline kovan ve bal çıtası gönderiyoruz” dedi.

‘İHRACATI HEDEFLİYORUZ’

Ürettikleri kovanlara yoğun talep aldıklarını belirten Bozkurt şöyle konuştu: “Arıcılık sezonunun başladığı bu günlerde gelen talepler doğrultusunda üretimi hızlandırmayı hedefliyoruz. Kovan kalitesinde arıların rahatı ve yayılma alanı büyük bir öneme sahip. Kovan içerisinde rahat alanın olması bal kalitesini artırıyor. Bu rahatlığı üst seviyeye taşıyacak özellikte kovanlar üretiyoruz. Türkiye’de birçok ilin ihtiyacını karşılıyoruz.”

Bozkurt, işlerinin kendi imkanları doğrultusunda iyi bir seviyeye geldiğini söyledi. Atölyede kalifiye elaman sıkıntısı çektiği için ihracat işine hızlı bir şekilde giremediğini ifade eden Bozkurt,  ilerleyen süreçte üretim kapasitelerini  iki katına çıkararak ihracatı hedeflediklerini dile getirdi. Foto-Haber: Erdi ULUKAYA

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası