banner
Gündem

​Asü öğrencilerinden konser

aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, şehrin kültür-sanat etkinliklerine katkı sunmak adına yapılan çalışmaların devam ettiğini belirtti.  aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, şehrin kültür-sanat etkinliklerine..

​Asü öğrencilerinden konser
banner

aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, şehrin kültür-sanat etkinliklerine katkı sunmak adına yapılan çalışmaların devam ettiğini belirtti. 
aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, şehrin kültür-sanat etkinliklerine katkı sunmak adına yapılan çalışmaların devam ettiğini belirtti. asÜ eğitim fakültesi güzel sanatlar eğitimi bölümü müzik eğitimi anabilim dalı”nın hazırladığı türk sanat müziği konserinde, unutulmaz eserler bir kez daha anımsandı. doktor Öğretim Üyesi ali kerim Öner”in Şefliğinde sahneye gelen öğrenciler, konseri refik fersan”ın bestelediği hicaz peşrevle açtı. hicaz makamında yedi eserin daha koro ve solo icrasının ardından ilk bölüm tamamlandı. ney taksimi ile başlayan konserin ikinci bölümünde güftesi somuncu baba”ya, bestesi asÜ Öğretim Üyesi ali kerim Öner”e ait olan “biz ol âşık yiğitleriz” isimli rast İlahi seslendirildi. dede efendi, avni anıl, saadettin kaynak, teoman alpay ve zeki müren gibi türk sanat müziğinin önemli temsilcilerinin eserlerine katılımcılar da eşlik etti. suzinak ve muhayyer kürdi altı şarkının icrasıyla konser tamamlandı. müzik bölümü”nün her yıl birbirinden güzel etkinlikler ve son derece etkileyici konserler icra ettiğini kaydeden rektör Şahin, farklı türlerde düzenlenen bu konserlerin farklı beğenilere hitap ettiğini vurguladı. ortaya güzel işler çıkarmak ve aksaray”ın kültür-sanat etkinliklerine katkı sunmak noktasındaki çalışmaların süreceğini belirten Şahin, “konserde emeği geçen tüm akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz” dedi.
 
yapılan bu kısa konuşmanın ardından vali yardımcısı kubilay ant ve prof. Şahin, koroya çiçek ve belge takdiminde bulundu.(haber merkezi )
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası