banner
Gündem

ASÜ’nün deprem projesine TÜBİTAK desteği

DEPREM BÖLGESİNDEKİ SU KAYNAKLARI YERİNDE İNCELENDİ Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Özlem Güllü’nün, deprem bölgesindeki su kaynaklarına ilişkin hazırladığı proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)..

ASÜ’nün deprem projesine TÜBİTAK desteği
banner

DEPREM BÖLGESİNDEKİ SU KAYNAKLARI YERİNDE İNCELENDİ

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Özlem Güllü’nün, deprem bölgesindeki su kaynaklarına ilişkin hazırladığı proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklendi.

1002-C Acil Destek Programı kapsamında desteklenen “Kahramanmaraş Depremi Sonrası Su Kaynaklarında Oluşan Mineralojik ve Kimyasal Kirliliklerin Acilen Yerinde İncelenmesi” başlıklı projesine ilişkin bilgiler veren Özlem Güllü, temel amaçlarının depremden hemen sonra su kaynaklarında meydana gelen veya gelebilecek olası kirlenmelere dair somut veriler almak olduğunu belirtti. Proje kapsamında Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa ve Hatay’da beş günlük bir saha çalışması yapıldığını ve su kaynaklarından numuneler alındığını ifade eden Dr. Özlem Güllü, “Kirlenme ve kirliliğin kaynakları konularında da incelemeler yapıyoruz. Diğer yandan Şanlıurfa/Balıklıgöl’de deprem sonrası yaşanan bulanıklığın nedenlerini de araştırıyoruz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, çalışması münasebetiyle Dr. Öğr. Üyesi Özlem Güllü’yü tebrik etti ve başlarılar diledi.  (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası