banner
Gündem

Atık depolama tesisinde enerji üretimi başlıyor

entegre katı atık değerlendirme ve bertaraf tesisinde elektrik üretimi için geri sayım başladı. 80 milyon liralık yatırım bedeline sahip proje, elektrik üretiminin yanı sıra gübre ve hammadde üretimi de yapacak…

Atık depolama tesisinde enerji üretimi başlıyor
banner

entegre katı atık değerlendirme ve bertaraf tesisinde elektrik üretimi için geri sayım başladı. 80 milyon liralık yatırım bedeline sahip proje, elektrik üretiminin yanı sıra gübre ve hammadde üretimi de yapacak. aksaray belediyesinin sürdürülebilir atık yönetimiyle projelendirdiği, geçtiğimiz yıl temelini attığı entegre katı atık depolama tesisinde elektrik üretimi önümüzdeki günlerde başlayacak. düzenli depolama sahasında toplanan atıklar enerjiye dönüştürülerek sürdürülebilir enerji sağlanacak.
‘10 bİn konutun enerjİ
İhtİyacini karŞilayacak”
aksaray belediye başkanı dr. evren dinçer, toplanan atıkların tesiste enerjiye dönüştürüleceğini ifade etti. tesisin elektrik üretim aşamasının önümüzdeki günlerde devreye alınacağını bildiren başkan dinçer, açıklamasının devamında; “aksaray”da başarılı bir atık yönetimi sürdürüyoruz. kaynağında ayrı ayrı toplanan atıklar, belediyemize ait depolama tesisinde düzenli şekilde ayrıştırılıyor. geri dönüşümü mümkün olmayan atıklar ise katı atık depolama tesisimizde bertaraf edilip ekolojik değere dönüştürülüyor. yani çöpün toplanmasından bertarafına kadar uzanan döngüsel bir süreci başlattık. temiz ve doğayla uyumlu depolama tesisimizde elektrik üretimi önümüzdeki günlerde başlayacak. tesisimiz tam kapasiteye ulaştığında 10 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak güçte elektrik enerjisi üretmeye başlayacağız” dedi.
dinçer, evsel atıkların doğayı, çevreyi kirletici unsur olmaktan çıktığını ifade edip atıkların tamamının enerjiye dönüşeceğini sözlerine ekledi. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası