banner
Gündem

Atıklar ekonomiye kazandırılıyor

TOPLAMA AYIRMA TESİSİ (TAT) VE I. SINIF ATIK GETİRME MERKEZİNDE FARKINDALIK EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİLİYOR Sürdürülebilir atık yönetimi amacı ile Aksaray Belediyesi tarafından hayata geçirilen Toplama, Ayırma Tesisi Ve I. Sınıf..

Atıklar ekonomiye kazandırılıyor
banner

TOPLAMA AYIRMA TESİSİ (TAT) VE I. SINIF ATIK GETİRME MERKEZİNDE FARKINDALIK EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİLİYOR

Sürdürülebilir atık yönetimi amacı ile Aksaray Belediyesi tarafından hayata geçirilen Toplama, Ayırma Tesisi Ve I. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde öğrencilere yönelik verilen eğitimlere devam ediliyor.

Aksaray’daki tüm okulların ziyaret ettiği Toplama Ayırma 1 Ve I. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nin bu haftaki konuğu 125. Yıl Ortaokulu öğrencileri oldu. Çevre bilinci ve bilinçli tüketici farkındalığının oluşturulması amacı ile tesiste öğrencilere faaliyetler anlatıldı.

Tesis içerisinde sınıflandırılan cam, kağıt ve metal gibi atıkların tekrar kullanılması için yapılan sınıflandırma işlemlerini öğrenciler tek tek inceledi. Atıkların toplandığı sınıflandırıldığı ve paketlendiği noktaları gören öğrencilere okullarda yürütülen atık pil toplama kampanyası gibi etkinliklerin amacı da anlatılıyor.

TESİSTE GÜNLÜK 10 TON ATIK İŞLENİYOR

Ziyarette aşırı ve bilinçsiz tüketimin ve bu durumun neden olduğu çevresel problemleri gözlemlemeleri için geri dönüşümün önemine dikkat çekildi. Günlük 10 ton atığın işlendiği tesiste öğrencilerin günlük hayatlarında kullandıkları ürünlerin kullanıma hazır hale gelmesinin kolay olmadığı anlatıldı.

Çevre motivasyonunu ve duyarlılığını artırmak adına öğrencilere göstermiş oldukları ilgiden dolayı Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in imzaladığı teşekkür belgesi verildi.

Öğrenciler tesisi gezdikten sonra günlük hayatlarında kullandıkları ürünleri daha dikkatli kullanacaklarını ifade ettiler. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası