banner
Gündem

ATSO’da deprem konulu istişare toplantısı yapıldı

Aksaray’da deprem konulu istişare toplantısı Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)’nın ev sahipliğinde düzenlendi. Toplantıya Aksaray Belediyesi İmar Müdürlüğü, Aksaray Müteahhitler Birliği, Aksaray İnşaat Mühendisleri Odası, Aksaray Mimarlar Odası, Aksaray..

ATSO’da deprem konulu istişare toplantısı yapıldı
banner

Aksaray’da deprem konulu istişare toplantısı Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)’nın ev sahipliğinde düzenlendi. Toplantıya Aksaray Belediyesi İmar Müdürlüğü, Aksaray Müteahhitler Birliği, Aksaray İnşaat Mühendisleri Odası, Aksaray Mimarlar Odası, Aksaray Jeoloji Mühendisleri Odası ve çok sayıda Yapı Denetim firması katılım gösterdi. Görüşmede, yapı sektörüne yönelik önemli konular ele alınırken, Aksaray’da güvenli ve sağlıklı yapılar için fikir alışverişinde bulunuldu.

‘İSTİŞARE VE İLETİŞİME AÇIK OLMALIYIZ’

Toplantıda yaptığı konuşmada istişarenin önemine dikkat çeken Aksaray Belediyesi İmar Müdürü Tayfun Ağca; “İstişare önemli bir konu olup görüşülen konular sözde kalmamalıdır. Burada ki işler bu toplantının konusu tamamen teknik olup, bazı konuların tartışılması ve doğru olanın yapılması önemlidir. İstişare ve iletişim açık olması gerçekten önemlidir. İletişim halinde olmamız durumunda sorunların daha çabuk çözüleceğine inanıyorum. Bu noktada bu toplantının son derece önemli olduğunun altını çizerek emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

‘AKSARAY GÜVELİ VE SAĞLIKLI YAPILARA SAHİP OLMALIDIR’

Toplantının Aksaray’ın güvenli ve sağlıklı yapılara sahip olması adına önemli olduğuna vurgu yapan ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, “Aksaray’ımızın yapısıyla ilgili yönetim kurulundaki arkadaşlarımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bizler de deprem sonrasında 3 vilayeti 3 defa gezerek orada görmüş olduğumuz sıkıntıları arkadaşlarımız ile görüştük. Burada yaptığımız toplantı Aksaray’ın güvenli ve sağlıklı yapılara sahip olması adına önümüzdeki zamana olumlu katkılar sunacaktır. Bu toplantılar sonunda çıkan kararlar ve öneriler gerekli kurumlar ve ilgili makamlara iletilecektir” diye konuştu.

‘ALINACAK HER TÜRLÜ ÖNERİ VE KARARA KATKI SAĞLARIZ’

Aksaray’daki projelerde son 15 yılda hataların yok denilecek kadar az olduğunun altını çizen Aksaray Müteahhitler Birliği Başkanı Fatih Güneş, “ Bu toplantının yapılma sebeplerinden en önemlisi deprem ülkesi olan Türkiye’de, Aksaray’da deprem olmaz diyemeyiz. O yüzden her an yaşanabilecek deprem riskine karşı en iyi önlemleri alarak denetimlerin sıkı yapılmasıdır. Yapı denetim şirketlerimize burada daha fazla görevler çıkmaktadır. Son 15 yıla baktığımızda Aksaray’da yapılarımız riskli diyemeyiz çünkü denetimler son derece yerinde yapıldı ve Deprem yönetmeliklerine uygun inşaat edildi. Aksaray’da müteahhitler birliği olarak bizler yapı denetim firmalarına her zaman kolaylık sağlamak adına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Onların bizleri iyi ve sıkı bir şekilde denetlemesini ve inşaatlarımızı sağlıklı ve güvenli şekilde tamamlamak istiyoruz. Çünkü yaptığımız her bir daireye yeni hayatlar ve umutlar veriyor, insanlarımıza güven aşılamak istiyoruz. Bu anlamda alınacak her türlü öneri ve karara sonuna kadar katkı vereceğimizin bilinmesini istiyorum ” dedi.  (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası