banner
Esnaf

Avrupa Türk sobalarıyla ısınacak

SOBA ÜRETİCİLERİNİN AVRUPA MESAİSİ Avrupa’dan gelen talepler üzerine sobacılarda mesai arttı. Aksaraylı soba üreticileri taleplere yetişmekte zorlanıyor. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde olduğu gibi, Aksaray’da da soba üreticileri, Avrupa’nın taleplerini karşılamak için..

Avrupa Türk  sobalarıyla ısınacak
banner

SOBA ÜRETİCİLERİNİN AVRUPA MESAİSİ

Avrupa’dan gelen talepler üzerine sobacılarda mesai arttı. Aksaraylı soba üreticileri taleplere yetişmekte zorlanıyor.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde olduğu gibi, Aksaray’da da soba üreticileri, Avrupa’nın taleplerini karşılamak için ek mesai yapıyor. Aksaray’da soba üretimi yapan Emin Gökkaya, “Şu an işlerimizin en yoğun olduğu dönemdeyiz. Yurt dışından talep var. Geceleri fazladan mesai yapıp bu yoğunluğu azaltmaya çalışıyoruz. Üreticiler olarak bizde böyle bir yoğunluk beklemiyorduk. İşletme olarak yıllık 5 bin soba üretme kapasitemiz vardı. Şu anda bu kapasiteyi aştık. Avrupa’dan talep olması bizim işlerimizi artırdı. Aldığımız siparişleri yetiştirmek için ekip olarak yoğun tempoda mesai yapıyoruz. Bununla birlikte soba kovası ile bacası üretimini de artırdık” dedi.

‘4. TIR YAKINDA YOLA ÇIKACAK’

Gökkaya, “Sobanın kendisi kovası ve borusu gibi kolay üretilmiyor. İlk etapta bize saç olarak geliyor. Biz saçları kesip ebatlarına göre soba olarak kaynatıyoruz. Daha sonra emaye işlemine yani boyaya gönderiyoruz. Sonra gelen sobaların montajını yapıyoruz ve paketleyip ürünlerimizi hazır hale getiriyoruz. Günlük ortalama bin 500 soba kovası yapıyoruz ve gelen talepleri karşılayamıyoruz. Şu anda Avrupa’da bir doğalgaz krizi var. Bu da ülkemizden soba talebine sebep oldu. Normalde Avrupa’nın sobayla hiçbir işi olmazdı. Bugüne kadar böyle bir şey duymamıştık. 3 tır soba gönderdik ve 4. tırımızda yakında yola çıkacak. Eskiden 2 renk soba üretirken şimdi 10 farklı model renkte soba üretiyoruz” diye konuştu.

‘TÜRKİYE’NİN ARANAN ÜLKE OLMASI BİZLERİ SEVİNDİRDİ’

Aksaray Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan ise şöyle konuştu: “Rusya’nın, Avrupa ülkelerine doğalgaz kısıtlaması alması kararıyla soba talep edilmeye başlandı. Şu an da küçük sanayi sitesindeki ve organize sanayi bölgesinde soba üreten firmalarımız yoğun bir çalışma içerisine girdi. Bu durum Aksaray ve ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayacak. Türkiye genelinde birçok il ilde de şehrimizdeki gibi soba talebi olduğunu öğrendim. Avrupa ülkelerinin kışı sobayla  geçirecek olması ülkemize ciddi bir döviz girdisine sebep olacak. Türkiye’nin birçok noktada üretim açısından aranan ülke olması bizleri ciddi oranda sevindirdi.” Foto-Haber: Ali FURAT

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası