banner
Özel

Avrupalı turistler Ihlara Vadisi’ne hayran kaldı

VADİ KENDİSİNE HAYRAN BIRAKAN KAYA OYMA MEKÂNLARI, KİLİSELERİ VE BİTKİ ÖRTÜSÜYLE DÖRT MEVSİM ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLIYOR Aksaray’ın doğal güzelliğiyle ilgi çeken mekanlarından biri olan Ihlara Vadisi, Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına..

Avrupalı turistler Ihlara Vadisi’ne hayran kaldı
banner

VADİ KENDİSİNE HAYRAN BIRAKAN KAYA OYMA MEKÂNLARI, KİLİSELERİ VE BİTKİ ÖRTÜSÜYLE DÖRT MEVSİM ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLIYOR

Aksaray’ın doğal güzelliğiyle ilgi çeken mekanlarından biri olan Ihlara Vadisi, Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı.

Dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan Ihlara Vadisi’nde, turistler, tarihi ve doğal güzelliklerin keyfini çıkarıyor.

14 kilometre uzunluğundaki Ihlara Vadisi’ne 394 basamaklı merdivenin olduğu bölgede karşılama merkezi yapıldığından dolayı vadiye Ihlara beldesi içinden 1 nolu gişeden giriliyor. Ayrıca Melendiz Çayı’nın kıyısında, 3,5 ile 7 ve 14 kilometrelik 3 güzergahta trekking yapma imkanı bulunuyor.

Yerli ve yabancı turistler, Kurban Bayram’ında vadi önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Turistler kiliseleri ziyaret edip, yürüyüş yapıp, bol bol hatıra fotoğrafı çekindi. Vadi yılın ilk 6 ayında200 binin üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı.

‘AVRUPA’DAN KAPADOKYA BÖLGESİNE GELMEMİZE DEĞDİ’

Ihlara Vadisi’ne Roma’dan gelen Ludovica Lu, “Bizim ülkemizde birçok kilise var. Tarih açısından kiliseler çok önemli. Ihlara Vadisi içerisinde yer alan kiliseler tarihi açıdan çok önemli. Gerçekten çok beğendik. Çok farklı bir atmosferi var. Avrupa’dan Kapadokya bölgesine gelmemizi değdi” dedi.

‘MİSAFİRLERİMİZ VADİYİ ÇOK BEĞENDİLER’

Tur Rehberi Recep Şan ise yaptığı açıklamada,  bayram boyunca Kapadokya bölgesinin turist akınına uğradığını söyledi. Şan şöyle konuştu: “Yunanistan’dan gelen misafirlerimizle 50 kişilik bir grupla Ihlara Vadisi’ni geziyoruz. Kiliseleri ziyaret edip Melendiz Çayı kenarında yürüyüş yaptık. Misafirlerimiz buraya çok beğendiler. Bu dönemde vadinin gerçekten inanılmaz bir doğası var. Ihlara Vadisi ile Manastırlar Vadisi bugünlerde bayram yoğunluğunu yaşıyor. Gezimizde muhteşem bir şekilde sürüyor. Avrupalıların ilgisinden memnunuz.” Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası